Предполагам, че държавата би могла да дари оръжия, ако иска.

...
Предполагам, че държавата би могла да дари оръжия, ако иска.
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Правителството избяга зад парламента за Украйна

Предполагам, че страната би могла да подари оръжия, в случай че желае. Това е решение на Министерския съвет. Като цяло, Министерски съвет избяга зад Народното събрание - това е истината.

Така ръководителят на ПГ на „ Има подобен народ” Тошко Йорданов разяснява военната помощ за Украйна.

„ Това е в прерогативите на Министерския съвет. Той можеше да вземе решение. Те избягаха в някаква степен. Така е, когато си в коалиция. Трябва да се съобразяваш с сътрудниците си”, акцентира Йорданов пред нова тв през днешния ден.

(Всъщност истината е, че няма по какъв начин даряването да стане без глоба на Народното събрание, б.р.).

„ Ние нямаме танкове и ракети за даряване. В тази обстановка е най-добре човек да се опира на обстоятелствата. Имаше посещаване в Украйна, имаше отправени съответни претенции и имаше решение на Народното събрание за угаждане на тези претенции. Всичко останало е спекулации”, добави депутатът.

Относно думи на украинския дипломат у нас, че страната ни би трябвало да откри пари за ремонт на военната техника на Украйна, той сподели: „ Няма да разясня украинския дипломат. Защото в някои обстановки човек би трябвало да си премерва приказките. Ако страната е поела ангажимент да ремонтира украинска техника и тя пристигна тук - ние ще я отремонтираме”, посочи Йорданов.

За връзките в обединението ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ уточни, че от партията си държат на думата.

„ Когато сме подписали съдружно съглашение, желаеме да се съблюдава. Ако то бъде нарушено, това ще е съображение за повреждане на обединението за нас. Въпросът за Северна Македония е в споразумението”, сподели още той.

Йорданов прикани съдружните сътрудници да подхождат по избран метод:

„ Ако нещо не им харесва, което е отвън съдружното съглашение, да не спекулират с „ ние ставаме и си тръгваме”, моли ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.

На въпрос - допустимо ли е Има Такъв Народ да „ клекне” за ветото за Северна Македония, Йорданов беше безапелационен:

„ Никога няма да се случи това. Има съдружно съглашение, в случай че то бъде нарушено, тази коалиция е под въпрос”, посочи той.

Компромис с националния интерес ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ споделя, че няма да създадат.

„ Да, някои се пробват да го създадат. Факт, е че министър председателят Кирил Петков си разрешава сходни опити. Той може би не го усеща по този начин. Само че за нас компромис с националната еднаквост и интерес не може да се направи”, сподели още Йорданов.

Йорданов разяснява и абсурда на Кирил Петков при срещата му с превозвачите.

„ За репликата на премиера мисля, че си изтърва нервите. Когато си министър председател и си отишъл на диалози с някаква професионална колегия, би трябвало да мислиш малко повече, преди да говориш”, е неговото мнение.

Според него няма проблем сред държавното управление и президента. Има на други места:

„ Има проблем сред „ Продължаваме Промяната” и президента и сред Българска социалистическа партия и президента. Представителите на Има Такъв Народ в кабинета нямат проблем с него”, изясни още Йорданов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР