Предполагаемото изтичане на изключително чувствителни американски документи представлява много сериозен

...
Предполагаемото изтичане на изключително чувствителни американски документи представлява много сериозен
Коментари Харесай

Пентагонът: Изтичането на изключително чувствителни документи представлява много сериозен риск за САЩ

Предполагаемото приключване на извънредно чувствителни американски документи съставлява " доста сериозен " риск за националната сигурност на Съединени американски щати, съобщи Пентагонът.

Изтеклите документи се проверяват от Министерството на правораздаването и наподобява включват оценки и секретни разследващи отчети, които засягат освен Украйна и Русия, само че и извънредно чувствителни разбори на съдружниците на Съединени американски щати, съобщи Агенция Франс Прес.

Документите, които се популяризират онлайн, съставляват " доста сериозен риск за националната сигурност и имат капацитета да популяризират дезинформация ", съобщи пред публицисти Крис Мийгър, асистент на министъра на защитата по публичните въпроси.

" Все още проверяваме по какъв начин се е случило това, както и обсега на казуса. Бяха подхванати стъпки за по-внимателно разглеждане на това по какъв начин се популяризира този вид информация и до кого ", сподели Мийгър.

През последните дни в Туитър, Телеграм, Дискорд и други уеб сайтове бяха открити десетки фотоси на изтекли документи, макар че някои от тях може да са циркулирали онлайн в продължение на седмици, в случай че не и месеци, преди да стартират да получават медийно внимание предходната седмица.

Мийгър отхвърли да разяснява дали документите са същински и съобщи, че екип на Пентагона работи по тази оценка, само че означи, че фотосите, които се популяризират онлайн, наподобява демонстрират сензитивна информация.

" Изглежда, че фотосите демонстрират документи, сходни по формат на тези, които се употребяват за даване на ежедневна информация на нашите висши ръководители по отношение на Украйна и интервенциите, свързани с Русия, както и други актуализации на разследващата информация ", сподели той, само че някои от тях " наподобяват изменени ".

Това включва документ, който се популяризира онлайн и наподобява е бил изменен, с цел да покаже, че Украйна е понесла повече жертви от Русия, до момента в който в истинския вид се твърди противоположното. (БГНЕС)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР