Предполагаемо нападение с дрон на картел в отдалечена общност в

...
Предполагаемо нападение с дрон на картел в отдалечена общност в
Коментари Харесай

Смъртоносна атака с дрон на картел удари отдалечено мексиканско село

Предполагаемо нахлуване с дрон на картел в отдалечена общественост в южния мексикански щат Гереро умъртви 5 души, оповестиха от прокуратурата на щата Гереро.

В преведено прессъобщение прокуратурата на щата Гереро сподели, че картелът е нападнал минимум 30 души в отдалеченото мексиканско село, което е измъчено от картелно принуждение.

Длъжностни лица потвърдиха, че петима души бяха изгорени до гибел при офанзива на 4 януари.

„ Чрез министерската следствена полиция на 5 януари 2024 година бяха извършени първите полеви следствия “, се споделя в преведеното известие за пресата. „ Властите откриха овъглени костни остатъци, съответстващи на 5 души от изгоряло транспортно средство. “

Властите вземат участие в интервенция след нахлуване от въоръжена група в Буенависта де лос Уртадо, щат Гереро, Мексико. (Fiscalía General del Estado de Guerrero)

Агенти от прокуратурата в Гереро проверяват гибелта на петима души, чиито остатъци бяха открити в кола. (Fiscalía General del Estado de Guerrero)

Смята се, че офанзивата е включвала дронове, ръководени от членове на картела, както и въоръжени мъже, съгласно религиозната и правозащитната организация Minerva Bello Center.

Прокурорите приписват офанзивата на „ борба “ сред воюващи незаконни групи La Familia Michoacana и Los Tlacos, „ които настояват спор за надзор върху региона. "

Държавните прокурори споделиха в преведеното прессъобщение, че са предложили на роднините си опция за генетично проучване " за установяване на самоличността на жертвите " и " за основаване на нови линии на следствие ”, само че те бяха „ отхвърлени ”.

„ Това е спор, който ужаси доста общности “, сподели шефът на Minerva Bello Center Хосе Филиберто Веласкес.

Властите споделят, че мексиканският щат Гереро остава гореща точка за картели принуждение. (Fiscalía General del Estado de Guerrero)

Два дни по-късно, на 6 януари, различен град в същия щат избухна в пукотевица.

Шестима души бяха убити, а 13 души бяха ранени при рухването, потвърдиха прокурорите.

Мексико е дом на минимум 200 картела и незаконни организации, съгласно организацията за следене на спорове Crisis Group. (Fiscalía General del Estado). de Guerrero)

Мексико е дом на минимум 200 картела и незаконни организации, съгласно организацията за следене на спорове Crisis Group. Конкурентни картели, които водят война за територии, провокираха повишаване на насилието през последните години.

Гереро се трансформира в едно от огнищата на спорове в Мексико, а през октомври шеф на полицията и 13 чиновници бяха нападнати от засада и убити в щата.

Министерската следствена полиция ще продължи да следи обстановката след произшествия с картелно принуждение. (Fiscalía General del Estado de Guerrero)

Държавните прокурори споделиха, че министерската проверяваща полиция „ ще остане в региона, до момента в който тези събития не бъдат изцяло изяснени и причинителите на това закононарушение не бъдат изправени пред съда. “

Асошиейтед прес способства за този отчет.

Сара Румпф-Уитън е създател на изключителни вести за Fox News Digital и Fox Business.

Тя е родом от Масачузетс и е основана в Орландо, Флорида.

Съвети и хрумвания за истории могат да се изпращат на [email protected] и на X: @s_rumpfwhitten.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР