Предполагаемият убиец на Тупак Шакур е изправен пред предстоящи обвинения,

...
Предполагаемият убиец на Тупак Шакур е изправен пред предстоящи обвинения,
Коментари Харесай

След 26 години: Книга разкри убийството на Тупак, авторът сам се похвалил

Предполагаемият палач на Тупак Шакур е изправен пред " идни обвинявания ", откакто се похвалил в книга, че е умъртвил рапъра, осведомят " 1 News " и " Radar Online ".
Детективите от отдел " Убийства " в Лас Вегас считат, че са събрали задоволително доказателства против 60-годишния водач на бандата " Крип " от Комптън - Кийф Д., с цел да приключат дефинитивно случая със гибелта на музиканта. Това се случва съвсем 27 години откакто Тупакс прострелян четири пъти на 7 септември 1996 година на 25-годишна възраст.
Вътрешни лица обявиха пред в. " The Sun ", че " водещи чиновници с поддръжката на окръжния прокурор " са " построили мощно дело против Кийф Д. ", който преди този момент е признал, че е оказал помощ за преследването и убийството на Тупак. Един от тях добави, че наказателното дело ще бъде заведено " в най-скоро време " и че окръжният прокурор " преглежда опцията за ликвидиране от първа степен за Кийф Д. " въз основа на закона на Невада.
Обвиненият е давал многочислени изявленията и даже е написал мемоарна книга, наречена " Compton Street Legend ", в която признава, че е забъркан в убийството. Там твърди, че се е возил в колата и е предал на племенника си Орландо Андерсън оръжието, с което прострелял рапъра. Ако журито реши, че предоставените доказателства са задоволително безапелационни, с цел да заподозре Кийф в някаква наказателна отговорност за гибелта на изпълнителя, делото може да продължи.
Един от източниците споделя пред " 1 News ": " Екипът на отдел " Убийства " не се впусна в това следствие с лека ръка. Те знаеха, че светът ще ги следи, в случай че подхващат някакви дейности против Кийф. Не желаят да вършат никакви неверни стъпки. "
По техни думи един от значимите аспекти бил построяването на мощно досие с доказателства, в които в детайли се разказва по какъв начин Кийф е бил един от четиримата обвинени. Той е имал основно значение за самото ликвидиране, а по-късно и за унищожаването на доказателства. " Собствените думи на Кийф в интервютата и записките му явно го сочат като евентуален обвинен за убийството. Но в тази ситуация има доста повече от това просто да се покажат на журито тези изказвания. Детективите сглобяват колкото се може повече информация, доказателства и свидетелски показания за ролята му през онази нощ и дейностите му по-късно. Кийф на процедура си е навлякъл големи правни проблеми ", прецизира още осведоменият пред изданието, написа Дир.бг.

" Те са прекарали месеци в събирането на доказателствата и не престават да търсят вероятни очевидци за огромното жури ", заключва.

Кийф твърди в записките си, че Тупак също е протегнал ръка към оръжие преди изтезанието, само че неговата страна е стреляла първа, убивайки рапъра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР