Предполагаемият извършител на снощния атентат в Брюксел е бил прострелян

...
Предполагаемият извършител на снощния атентат в Брюксел е бил прострелян
Коментари Харесай

Двама шведи са убити при терористичния акт в Брюксел- Нападателят е бил прострелян от полицията

Предполагаемият причинител на снощния атентат в Брюксел е бил прострелян от полицията доскоро. Очаква се удостоверение от управляващите.

Двама шведски жители бяха убити нощес в пукотевица в центъра на Брюксел.

Във видеокадри, направени от локални поданици, се вижда по какъв начин мъж, облечен във флуоресцентно оранжево яке и бяла каска, идва със скутер и стартира да стреля с бойно оръжие по улицата, а след това и във входа на постройка.

Предполагаемият причинител е с тунизийско поданство и е обитавал нелегално в Брюксел. В обществените медии той популяризира видео, в което споделя, че е член на " Ислямска страна ". Извършителят към момента не е арестуван.

Нивото на заплаха от терористична опасност в Блюксел е нараснало до най-високото допустимо - четвърто равнище, в останала част на Белгия е трето. Снощи на националния стадион в Брюксел се игра квалификационен мач сред Белгия и Швеция.

Убитите шведски жители са били последователи на националния тим на страната. Мачът нощес беше пресечен на почивката поради ограничения за сигурност и към среднощ и към 30 хиляди души бяха евакуирани от стадиона. Трети човек - таксиметров водач, също е бил ранен в стрелбата, само че животът му е отвън заплаха. Полицията цяла нощ организираше акция в един от кварталите на Брюксел, където хипотетичният причинител е живеел.

Според белгийската телевизия причинителят е 45-годишният тунизиец Абдесалем Л. - радикализиран тунизиец, пребивал нелегално в Брюксел. В Тунис той е бил съден поради терористични дейности. Засега се счита, че е работил самичък.

" На базата на информацията, с която разполагаме досега на този стадий от следствието, можем да кажем, че няма връзка с спора в Газа и Израел ", сподели Ерик ван дер Сипт, представител на прокуратурата на Белгия.

Лидерите на Европейски Съюз, президентът на Франция Еманюел Макрон и редица други европейски водачи остро осъдиха атентата. Съветът на мюсюлманите в Белгия - организацията, която е публично е приета за представителна ислямската вяра в страната, остро осъди атентата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР