Предполага се, че за тежката катастрофа, възникнала на прохода Хаинбоаз

...
Предполага се, че за тежката катастрофа, възникнала на прохода Хаинбоаз
Коментари Харесай

Украинецът ще бъде обвинен за катастрофата, в която загинаха двама възрастни и две деца

Предполага се, че за тежката злополука, зародила на прохода " Хаинбоаз " нощес, виновност има украински жител със статут на непрекъснато пребиваващ у нас , оповестява БТВ. Припомняме, че при пътния случай починаха баба, дядо и двете им внучета. Първоначалният оглед е посочил, че непознатият жител е навлязъл в насрещното придвижване с колата си и е карал с гневна скорост. По непотвърдена информация от последвалия преден удар с идващия отсреща автомобил украинецът го е влачил няколко метра. Българската кола е избухнала в пламъци и четиримата пътуващи в нея за починали.
Мъжът е на 57 година, дамата - на 52 година, а двете им внучки - на 5 година и 15 година Главен контрольор Димитър Димитров изясни, че произшествието е настъпило към 18:30 ч. сред град Николаево и село Пчелиново. В разследване на удара, автомобилът, в който е пътувал българското семейство, е излязъл от пътното платно и се самозапалил. Колата е била с газова уредба. Димитров разясни, че техническа експертиза ще покаже с каква скорост са се движели и двете моторни транспортни средства, както и за какво едната кола е пламнала.
19-годишният украинец е получил контузии на гърдите и десния крайник. Пробите за алкохол и  опиати са дали негативен резултат. Взета е и кръвна проба, като резултатите занапред се чакат. Той е арестуван за период от 24 часа. Очаква се да му бъде повдигнато обвиняване. Заради злополуката придвижването в прохода беше прекратено за няколко часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР