Предпазни шлемове носят продавачите на пазара в Младост 1 в

...
Предпазни шлемове носят продавачите на пазара в Младост 1 в
Коментари Харесай

Продавачите на пазара в “Младост” 1 вече са с шлемове, затегнаха и мерките на Женския пазар

Предпазни шлемове носят продавачите на пазара в Младост 1 в столицата. На него, както и на Женски пазар, в сходство с условията за стягане на ограниченията по пазарите, към този момент има и обособени места за вход и излаз, с цел да не се смесват потоците от хора.

Затягат се и ограниченията за битка с COVID-19 и на територията пазар „ Димитър Петков ", стопанисвани от Пазари Възраждане ЕАД. Те са в отговор на заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова за въвеждане на спомагателни противоепидемични ограничения за битка с коронаривуса.

Ръководството на Женски пазар взема ограничения още на 16 март с издаване на заповед, която регламентира носенето на защитни средства, използването на дезинфектанти и отстояването на 2 метра на търговци и клиенти, заяви изпълнителният шеф на Пазари Възраждане ЕАД Драгомир Димитров. „ Тези ограничения работеха добре до стоплянето на времето. Когато се затопли времето, повече гости пристигнаха на най-популярния и най-посещаван столичен пазар, и това наложи ние да втвърдим ограниченията, - от през вчерашния ден създадохме нова организация ", уточни Димитров. Тази организация, по думите му се състои в това: Целият пазар е заварден, има един един излаз и един вход, който е следен от техни чиновници, които с радиоприемници се осведомят какъв брой напущат и какъв брой могат да влязат. Поддържат една маса от 80 гости, с цел да няма скупчване вътре. Димитров уточни, че това е в частта, която е за зеленчуковия пазар, защото в другата част нямат проблеми „ Тя е доста огромна, при тях няма скупчвания, само че сме безкомпромисни в заповедта си, че който търговец не съблюдава условията във връзка с защитни средства и допусне скупчване пред неговия търговски обект, ние го затваряме и му прекратяваме контракта ", уточни той. Все още по думите му няма такива с прекъснати контракти, тъй като не са забелязали нарушавания.



Така, посредством контролно-пропускателните пунктове се подсигурява еднопосочно придвижване съгласно заповедта на кмета и здравния министър. „ Ние сме изпълнили напълно тези разпореждания. Превърнали сме всяка чешмичка в пазара в пункт за дезинфектация, като сме обезпечили течен сапун, пуснали сме чешмичките, с цел да могат жителите, в случай че имат допир с повърхности, които са неуместни за тях, да могат да се измият ръцете ", описа шефът. Около обед там се очакваше доставката и на още две чешми, които са мобилни, с крачен педал. Те ще бъдат сложени на входа и на изхода на самият пазар. На входа имаше опашка, а Драгомир Димитров изясни, че по обяд е най-голяма, тъй като нормално това е времето когато излизат най-вече хора да пазарят. „ Аз съм от 8 часа сутринта тук и ви убеждавам, че спазването на дистанцията на опашката беше наш проблем първоначално, тъй като ние разчертахме пред 1,5 - 2 м. дистанции, непрекъснато приканваме жителите, отделил съм чиновник, който да следи спазването на реда на опашката и както всяко нещо в първия миг то не е изключително добре признато, тъй като хората недоволстват, тъй като до момента са имали свободен достъп, само че допускам, че до 2-3 дни ние ще успеем да дисциплинираме напълно опашката да съблюдава в действителност всички тези условия, а който не ги съблюдава просто няма място в пазара ", уточни Димитров.

Абсолютно всички търговци, които работят на пазара в " Младост " 1 - частен пазар, имат обезпечени шлемове и ръкавици от управата на пазара. Ежедневно се раздават и се обезпечават всички нужни консумативи, уточни Ралица Иванова, шеф на компанията, която стопанисва пазара. От през вчерашния ден на пазара има нови ограничения, които те се стараят да съблюдават. „ Има ежедневна стерилизация на пазара. На всичките търговци сме обезпечили защитни средства, ръкавици, всекидневно се прави вътрешен надзор, има открит ред за еднопосочно придвижване на пазара, и се стараем оптимално да бъдат предпазени както търговците, по този начин и посетителите на нашия пазар ", изясни тя. Иванова уточни, че имат хора от техния личен състав и екип, които наблюдават всекидневно да се съблюдава реда и всичко, което е предписано по заповеди и разпореждане. „ От през днешния ден има полиция, която минава, ревизира, също следи за вярното съблюдаване на заповедта ", описа тя. Те плануват повече хора по празниците, само че споделят, че са готови. „ Ще има регулярно стартиране на хора на пазара. По никакъв метод няма да допуснем да има скупчване и да застрашим нечие здраве по този метод ", безапелационна е дамата. Тя описа, че два са входовете на пазара и един излаз и са въведени от през днешния ден. „ Заповедта е от през вчерашния ден. Поръчали сме осведомителни табла, с цел да бъдат осведомени всички жители от къде тъкмо би трябвало да се минава, по тази причина имаме хора, които сега вършат това и насочват хората от къде да се влиза и къде да се излиза ", уточни Ралица Иванова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР