Предозирането с наркотици или опиоиди се е превърнало във водещата

...
Предозирането с наркотици или опиоиди се е превърнало във водещата
Коментари Харесай

Предозиране с болкоуспокояващи и наркотици - причина номер 1 да умират младите американци

Предозирането с опиати или опиоиди се е трансформирало във водещата причина за гибел измежду американците под 50 години, оповестява ZeroHedge, представен от БГНЕС.
Американците е доста по-вероятно да загинат от свръхдоза, в сравнение с от пътен случай. Съединени американски щати са международни водачи в % смъртни случаи, свързани с опиати.
Злоупотребата с опиоиди е проблем за цялата страна, само че някои избрани региони са доста по-силно наранени. Само в интервала 2012 — 2016 година в щатите Западна Вирджиния, Кентъки и Охайо 18 хиляди души са умряли вследствие от корист с опиоиди.
Дълго време лекарите в Съединени американски щати всеобщо предписваха лекарства, които прекомерно елементарно причиняваха пристрастяване. Само в интервала 1991 — 2011 година издадените предписания за опиоиди са се нараснали три пъти. Едва в последните години, с помощта на акцията против злоупотребата с опиоиди, продажбите на мощни обезболяващи в Съединени американски щати стартират да понижават. Въпреки това обаче през 2015 година американските лекари са предписали обезболяващи на съвсем 100 млн. души. Проучванията демонстрират, че една трета от тях са злоупотребявали с тези лекарства.
Експерти предсказват, че в случай че не бъдат подхванати незабавни ограничения за справяне с опиоидната зараза, през идващото десетилетие съвсем 500 хиляди американци ще станат нейна жертва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР