Предотвратиха контрабанда на близо 19 кг от, така наречената дизайнерска

...
Предотвратиха контрабанда на близо 19 кг от, така наречената дизайнерска
Коментари Харесай

Хванаха дизайнерска дрога за половин милион

Предотвратиха контрабанда на близо 19 кг от, по този начин наречената " дизайнерска дрога ". Задържан и към този момент с повдигнато обвиняване е 45-годишен мъж, който опитал да прекара аналозите на наркотични субстанции от България в Турция на границата при Малко Търново.

Огромното количество неразрешени субстанции е било точно прикрито в автомобила на 45-годишния обвинен Северин, който купил автомобила два дни преди да бъде арестуван. Според проверяващите той доста добре е решил по кое време тъкмо да премине границата. Направил го сега, когато митническите чиновници разменяли промените си.

Веществото дипентилон, което се приближава до метамфетамина е било прикрито в аварийна гума и в задните седалки на автомобила. Дрогата, разпределена в 19 пакета, коства близо половин милион лв..

Българска национална телевизия: Откъде е дрогата?

Северин: Не ви интересува!



Северин разказал пред служебния си бранител, че купил колата два ни преди да бъде арестуван, само че не с цел да придвижва дрога.

" Не е знаел, че има такива пакети с наркотични субстанции. Дъщеря му живее в Турция и от много време желал да отиде при дъщери си, с цел да я види ", сподели служебният му бранител Николина Андонова.

Според прокуратурата обаче, обвиненият е имал за цел да придвижи неразрешените субстанции през границата. Освен с автомобил, два дни преди пътуването, се снабдил и с паспорт.

" Съзнателно, съзнателно, помоему, целеустремено. Опитът за прекосяване на държавната граница е сбъднат по време, което промените на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново " са се сменяли. Тоест не инцидентно е определен темпорален период, с цел да може евентуално бдителността на митническите чиновници да е по-ниска ", сподели Георги Чинев, наблюдаващ прокурор.

Окръжният съд остави за непрекъснато в ареста 45-годишния мъж. Ако бъде приет за отговорен, може да лежи в пандиза до 15 година

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР