Предотвратен е конфликт между фамилии от Русе и Горна Оряховица

...
Предотвратен е конфликт между фамилии от Русе и Горна Оряховица
Коментари Харесай

Полицията предотврати конфликт между две фамилии от Русе и Горна Оряховица

Предотвратен е спор сред семейства от Русе и Горна Оряховица на територията на два квартала в Горна Оряховица, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Сигнал за проведено мешере от две семейства – едната от Горна Оряховица, а другата – от Русе в горнооряховския квартал “Калтинец ” е получен през днешния ден в обедните часове. Предприети са нужните ограничения и още преди входа на Горна Оряховица са проведени постове от полиция, жандармерия и профилираните полицейски елементи, чиновници на районното ръководство и на прилежащите структури на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново. В резултат на дейностите, насочилите се към Горна Оряховица над 30 автомобила от Русе не са били позволени да влязат в града и е предотвратено разгръщане на възможен сериозен спор.

Над 150 пътуващи в колите са отведени в полицейското ръководство в Горна Оряховица за предоставяне на сведения, формирани са им предупредителни протоколи по Закона за Министерство на вътрешните работи. Установени са и над 40 поданици от Горна Оряховица, които са се подготвяли за присъединяване в възможния спор, които също са разпитани. В един от мъжете от Горна Оряховица е открит и конфискуван автомат. Той е арестуван за 24 часа, формирано е досъдебно произвеждане.

По целия случай е формирана кореспонденция. С цел недопускане на нарушение на публичния ред е проведено полицейско наличие в проблематичните квартали на Горна Оряховица до отпадане на нуждата.

Една от възможните аргументи за възникването на спора е преписка в обществените мрежи сред мъж от Русе и мъж от Горна Оряховица, в която връзките сред двамата са се нагнетили до степен на физическа кавга, прецизираха от пресцентъра на полицията. След снемането на пояснения мъжете от Русе са освободени, само че продължава наблюдението им от органите на реда, показаха от пресцентъра на полицията.

Продължава да е засилено и полицейското наличие в региона на кварталите „ Калтинец “ и „ Гарата “ в Горна Оряховица.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР