Предоставяните от Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) услуги,

...
Предоставяните от Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) услуги,
Коментари Харесай

Скиците за имоти вече са безсрочни

Предоставяните от Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) услуги, които жителите декларират и получават електронно, са с 30% по-евтини от документите на книжен притежател. Например, едни от най-често търсените – издаването на схема на парцел или скица на независим обект на хартия костват 20 лева, а декларираните и получени електронно – 14 лева Важно е да се знае също, че скиците и схемите към този момент са безсрочни, в случай че няма смяна в събитията за парцела.

Предоставяните от АГКК електронни услуги са същите, като тези, които жителите и бизнесът могат да получат на гише. Изготвянето на декларираните на място или онлайн документи лишава едно и също време според от периода на услугата – елементарна, за която са нужни 7 дни, или бърза, чийто период е тридневен.

Най-бързият и комфортен метод за тяхното заявяване и приемане е по електронен път, посредством Кадастрално-административната осведомителна система на кадастъра - https://kais.cadastre.bg/. За да може да бъде употребена, е належащо да се направи регистрация, която лишава няколко минути. Заявяването на услуга също не лишава доста време. За някои от тях, за засвидетелствуване на данни, е належащо заявителят да се разпознава с електронен автограф. Ако жителите не разполагат с подобен, могат да получат декларирания от тях документ в офис, където ще би трябвало да покажат нужните документи – за благосъстоятелност на парцел или други, нужни за съответната услуга.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР