Предоставянето на услуги за превенция, тестване, лечение и грижа за

...
Предоставянето на услуги за превенция, тестване, лечение и грижа за
Коментари Харесай

Във Враца отваря кабинет за безплатно консултиране и изследване за СПИН

Предоставянето на услуги за предварителна защита, тестване, лекуване и грижа за ХИВ в изискванията на COVID-19 продължава да бъде съществено предизвикателство за здравните системи. Световната здравна организация (СЗО) насочи предизвестие, че всяко закъснение на услугите излага в допълнение уязвимите групи от популацията на риск от заразяване с ХИВ. Здравните експерти и представители на общността по целия свят вършат всичко допустимо, с цел да поддържат тези услуги живи, прилагайки новаторски способи за продължение на грижите в изискванията на COVID-19.
В тази връзка, в народен мащаб, от Министерството на здравеопазването се провежда къса лятна АНТИСПИН акция в интервала 16-20 август.
През този интервал в РЗИ – Враца ще работи кабинетът за анонимно и гратис консултиране и проучване за СПИН, с работно време от 11 до 15 часа, при съблюдаване на въведените със заповеди на министъра на опазването на здравето противоепидемични ограничения за COVID-19.
Кабинетът ще предлага консултация по проблемите на ХИВ/СПИН и полово портативни инфекции и проучване за ХИВ с бързи проби.
Ще бъдат осъществени работни срещи с институции и медицински експерти от област Враца за обмисляне на взаимни действия.
Ще се проведат беседи на тематика „ ХИВ/СПИН – същина, профилактика и способи за предотвратяване от инфекцията” и образование в умения за слагане на презерватив измежду възпитаници от област Враца за интервала 16-20 август и ще бъдат публикувани здравно-образователни материали измежду обществеността на града в границите на акцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР