Предоставянето на социални помощи на руски граждани, живеещи в Донецката

...
Предоставянето на социални помощи на руски граждани, живеещи в Донецката
Коментари Харесай

Киев поиска да се отмени заповедта на Путин за социални плащания на жителите на Донбас

Предоставянето на обществени помощи на съветски жители, живеещи в Донецката и Луганската национални републики, посредством съветския уеб страница на публичните услуги е нарушаване на суверенитета на Украйна, обявиха от външното министерство на страната.

От ведомството означиха, че Кремъл е избрал момента за това деяние точно по време на ескалацията на обстановката на руско-украинската граница.

„ Заслужава да се означи, че Кремъл се възползва от момента за това деяние тъкмо сега на ескалация на обстановката със сигурността към границите на Украйна. Във време, когато нашата страна и сътрудници поставят всички старания за деескалация на обстановката, новото решение на съветското управление не способства за тези дипломатически старания.

Украинското външно министерство прикани съветските управляващи да анулират това решение. От министерството подчертаха, че считат това за следващото нарушаване на суверенитета на Украйна, ориентирано към продължение на насилствената интеграция на популацията на ЛНР и ДНР в съветското политическо, икономическо и филантропично пространство.

По-рано съветският президент Владимир Путин инструктира държавното управление да опрости приемането на обществени помощи за руснаците, живеещи в ДНР и ЛНР, посредством държавните служби, без да се показва позволение за престояване.

Припомняме, че през ноември 2014 година Петро Порошенко, който тогава заемаше поста президент на Украйна, подписа документ, съгласно който държавни институции, банки и даже затвори бяха изтеглени от територията на Донбас, който не беше следен от украинските сили за сигурност. Киев спря да заплаща пенсии и заплати на работещите в публичния бранш още по-рано, от средата на лятото на 2014 година, на жителите на района.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР