"Предоставили сме на всяка една детска градина делегиран бюджет, в

...
"Предоставили сме на всяка една детска градина делегиран бюджет, в
Коментари Харесай

Пловдивският модел в детските градини: Монтесори и добра дума, а защо не и камери

"Предоставили сме на всяка една детска градина делегиран бюджет, в рамките му шефовете сами вземат решение дали да да закупят камери или не. Част от пловдивските градини имат видеонаблюдение, въпреки не и във всички пространства, другите не. " Това съобщи за Plovdiv24.bg зам.-кметът по образование Стефан Стоянов, мотив за коментара му е бруталния случай на експанзия в бургаската ОДЗ "Брезичка ", запечатан на запис. 
"Само по себе си обаче слагането на камери не е панацея и не решение казуса генерално ", безапелационен бе той. Важен - по думите му, е и въпросът кой гледа тези записи, по какъв начин се съхраняват те, по какъв начин се взема решение казуса с персоналното пространство на деца и учители. 
"Слава богу, такива случаи като в Бургас не сме имали ", съобщи още той. По думите му пловдивските шефове работят интензивно в посока противопоставяне на експанзията, пловдивският модел заляга на положителната дума и разбирането, че повишението на звук освен че не води до мечтаните резултати, само че е и пагубно за децата. Допълнителен плюс на пловдивския модел е въвеждане на Монтесори педагогиката, дала един различен метод и на възпитателите, и на малчуганите. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР