Предоговаряне на План за възстановяване и устойчивост, който беше е

...
Предоговаряне на План за възстановяване и устойчивост, който беше е
Коментари Харесай

ЕК: Предоговаряне на Плана - само в изключителни случаи. България и без това закъсня

Предоговаряне на План за възобновяване и резистентност, който беше е утвърден и в осъществяване, може да има единствено при изключителни случаи. 
Държавата, която желае сходно предоговаряне, би трябвало да потвърди, че към този момент не може да извършва целия си проект или част от него заради справедливи условия. 

В подобен случай Европейската комисията е подготвена да разиска осъществяването на обособени стадии или цели с страните членки, които към този момент не са постижими заради справедливи условия и би трябвало да бъдат преразгледани. Но това ще изисква и прецизна оценка на всеки един случай поотделно, направена от Еврокомисията дружно със съответната страна.

Припомняме, че в четвъртък Народното събрание задължи Министерския съвет (МС) да промени Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) в частта енергетика.
Целта е от проекта да отпадне поетият ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания от произвеждане на електрическа енергия с 40% до края на 2025 година, взимайки изходните равнища от 2019 година. Министерски съвет следва да предприеме такива дейности, с които да подсигурява привеждането на уговорките за декарбонизация в сходство с общоевропейските цели, като се обезпечи работата на централите за въглища без ограничаване най-малко до 2038 година. 

При възможни промени, ревизираният проект за възобновяване още веднъж би трябвало да дава отговор на първичните критерии за обособяване на 37% за разноските за климата и нуждата проектът да адресира забележителен набор от характерни за всяка страна рекомендации - в тази ситуация с България характерните рекомендации са свързани с прогресивна декарбонизация на българската стопанска система, напомнят още от Европейска комисия в позицията си. 

От Европейска комисия споделят още, че като се има поради, че българският проект беше утвърден едвам през май 2022 година, а множеството проекти на останалите страни бяха утвърдени още през 2021 година, фокусът би трябвало да бъде върху осъществяването на сегашния проект. 

Според Брюксел огромните вложения и трансформиращите секторни промени в енергийния бранш в сегашния български проект са изцяло съвместими с задачите на REPowerEU за последователно унищожаване на зависимостта на Европейски Съюз от съветските изкопаеми горива. Българският проект включва понижаване на излъчванията на парникови газове от енергийния бранш с 40% до 2025 г. 

Тези промени вървят ръка за ръка с значими вложения във възобновими източници и предпазване на сила. Съгласно проекта финансовата поддръжка за екологизиране на енергийния бранш възлиза на над 2 милиарда евро. 

От Европейската комисия напомнят, че България е стопанската система на Европейски Съюз, която е с най-висока въглеродна интензивност и ясните задължения за осъществяване на характерните за страната рекомендации по отношение на декарбонизацията са били решителен детайл за утвърждението на Плана за възобновяване и резистентност. Планът за възобновяване и другите принадлежности на Европейски Съюз способстват с повече от 5 милиарда евро финансова поддръжка за декарбонизацията на българската енергийна система, което води до обективен и почтен преход и подсигурява, че нито един жител не е зарязан, споделят още от Европейска комисия.
 

 
13 Яну 202325012 Яну 2023129411 Яну 2023244111 Яну 202331910 Яну 202364509 Яну 20231096Коментарирукола Z13 Яну 2023 23:43ч.
България отново ще си построи всичко още веднъж, тъй като българите знаят по какъв начин, само че вас няма да ви има с цел да го видите!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати?????13 Яну 2023 23:48ч.
Ако нашите имат топки да заявят че напущат Европейски Съюз. Веднага ще ги заринат с пари. Европейците не могат да позволен такова нещо. Най-бедната страна да ги напусне. Кой по-късно ще ги счита за някаква мощ?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Европейска комисия:13 Яну 2023 23:48ч.
Българите да го духат! Кинти единствено за Бойко, Кирчо Измамника, Генералнаско и Пинокио!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати До 2025 година НЯМА да има Европейска комисия!14 Яну 2023 0:03ч.
НИТО ЕВРО! /а баба Урсула ще е в пандиза, Борел - в старешки дом за дементни старци/.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Скептик14 Яну 2023 3:55ч.
Де тоя шанс!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати От Европейската комисия напомнят, че България е стопанската система на Европейски Съюз, която е с най-висока въглеродна интензивност14 Яну 2023 1:41ч.
Каква стопанска система има България? Тия джендъри желаят да извадят на едноокия и другото око.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Сърдете се на Кирчо и Кокорчо14 Яну 2023 2:27ч.
както и на Радев, който през октомври 2021 година тъкмо преди изборите, се изрече че с още 2-3-ма такива министри щял да промени България. Честито, даже и тези двама министри правилно трансформираха България, само че по този начин " че и лобут да им се пада " както е писал Ботев в " Защо не съм ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ellie14 Яну 2023 3:05ч.
Преди време прочетох част от въпросният документ, и го нарекох " План за разрушение на България ", визирах " дребните букви ", приложенията. Определено условията не ми харесаха, не бяха обществено оповестени, не се организира публичен спор. България ще получи трохи и големи загуби в честен, учебен и стопански аспект. Тайно обслужващите " блатото " пети колони, за следващ път предадоха националните ползи на България. Действа се извънредно жестоко и нападателно във връзка с българския народ, енергетика, финансова политика, обучение, загуба на суверенитет, морал.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мила от Марс14 Яну 2023 4:18ч.
Действа се в действителност брутално, само че бълг. слагачи спомагат прекомерно доста. Едва ли Европейска комисия е в положение да откри по-сервилни и продажни национални управници от Киро и Асен. В този смисъл ние несъмнено сме най-ценния член на Европейски Съюз - предоставяме всичките си благосъстояния на тепсия в най-кратки периоди, като в същото време се стопяваме като население. Нито един жител на Европейски Съюз не бил зарязан. Ми да, не е зарязан, заловен е крепко за гушата и няма мърдане.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ellie14 Яну 2023 4:07ч.
Изходът е: Български лев със златно покритие. Прибиране на българското злато от ЦБ Англия, дадена на същата от 2002 година, някой различен работи с нашето злато, издава " хартии " и печели от интервенциите. Прекратяване на Концесии рандеман злато. Излизане от Европейски Съюз, МВФ, СТО, СЗО. Преструктуриране на стопанската система, самодостатъчност, с огромни дози протекционизъм.Само от закриването на 4-ри реактора, изгубихме 90 милиарда лв.. Въпросните ТЕЦ-ове едно и три бяха актуализирани, с нашите пари, нараснали сметки ток, още веднъж милиони хвърлени напразно. Пишат, че политиците ще закупят 2 " нови " западни реактора, какво ще вършим с купените 2 реактора от Русия? За 30 година България е излъчена, продавана безобразно от всички партии и елити.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk14 Яну 2023 4:34ч.
И от кой момент българските въглища станаха съветски? Ама добре, че Европейски Съюз се преби да се запасява с съветски въглища есента и декарбонизирано пусна сякаш спрените си въглидни централи, то все в съгласие с Европейска комисия по проектите им за развиване. Ей, изпържи ви тоя коронавирус мозъците, бе!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Излизане от Европейски Съюз и Народен съд за всички, които ни набутаха в този корем на глобализма14 Яну 2023 7:45ч.
Само по този начин можем да оцелеем
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати BULEXIT!!!14 Яну 2023 8:14ч.
ВЕДНАГА!!! Иначе България умира.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Веска14 Яну 2023 8:27ч.
Какво ще възвръщат? Те непрестанно унищожават, унищожават. Сега ще ни върнат ли земеделието, отглеждането на животни, индустрията с този един милиард лв.? Внасят ни обезмаслено мляко от Гърция за 3 лв. литъра. Гъби, яйца, ябълки от полша. Зеленчуци от холандия, испания, италия, франция. Ще ни върнат ли трите и половина милиона българи?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати саа14 Яну 2023 8:30ч.
българия напуща ес и стартира отначало
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати не сме елементарен народ14 Яну 2023 8:37ч.
тази фотография към великата вест, че ес ни прекарала и се любува на това е цялостна насмешка с читателите и българския народ; най-малко публицистите да имаха малко срама!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати не ни трябват парите на ес, които така и така не стигат до нас;14 Яну 2023 8:44ч.
че пък няма да им осъществим изискванията, те като желаят да си слагат каквото искат; не им желаеме и парите; сменяме политиците с такива които ще пеят други песни и ще финансират процесите по други пътища; в света съдружници много; изнудвачите от ес и англосаксония са шепичка банкрутирали бездарници; анатема
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати нормален14 Яну 2023 9:03ч.
Иализане от Европейски Съюз е решението за България. Иначе просто след 10 години няма да ни има. Излизане ВЕДНАГА!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ellie14 Яну 2023 9:03ч.
Преглеждах едни таблички, оказа се, че номер една страна вносител за България е Турция. Торове, химикали, плодове, зеленчуци. Вместо да вкарваме нови машини и толерираме произвеждане и промишленост, ние внасяме от Турция артикули със подозрително качество, които България е произвеждала в предишното с БДС. С мита по-евтини от българските. Опираме до квоти и дотации Европейски Съюз, заплащат ни, с цел да не произвеждаме. Откривам документ на СЗО, става известно, че България е поела задължения, които будят паника, във връзка с база данни ДНК, оповестяване на пландемии и така нататък Международен комитет за оценка на здравните правила (IHRRC)
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мери14 Яну 2023 9:18ч.
Мила от Марс 14 Яну 2023 4:18ч. Българските слагачи освен спомагат прекомерно доста, ТЕ СА ПРЕКАЛЕНО МНОГО!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023276511 Яну 202374411 Яну 202358528 Дек 2022865
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР