Преднината на Доналд Тръмп в президентската надпревара през 2024 г.

...
Преднината на Доналд Тръмп в президентската надпревара през 2024 г.
Коментари Харесай

Тръмп води пред Байдън с 49% на 43%

Преднината на Доналд Тръмп в президентската конкуренция през 2024 година се усили. Това демонстрират резултатите от ново изследване на публичното мнение, направено от The New York Times и Siena College.

Допитването бе извършено след считаното за несполучливо показване на президента Байдън в дебата предходната седмица. Опасенията, че той е прекомерно остарял, с цел да ръководи дейно, набъбнаха до нови висоти измежду демократите и самостоятелните гласоподаватели,

Сега Тръмп води пред Байдън с 49% на 43% измежду евентуалните гласоподаватели в народен мащаб. Това е най-голямата преднина, която Тръмп е записал в изследване на Times/Siena от 2015 година насам. Той води с още повече измежду записаните гласоподаватели, 49% против 41%.

Съмненията по отношение на възрастта и проницателността на Байдън са необятно публикувани и нарастват. Мнозинството от всяка демографска, географска и идеологическа група в анкетата - в това число чернокожите гласоподаватели и тези, които споделиха, че към момента ще гласоподават за него - считат, че Байдън, на 81, е прекомерно остарял, с цел да бъде ефикасен.

Като цяло 74 % от гласоподавателите го считат за прекомерно остарял за поста. Притесненията по отношение на възрастта на Байдън скочиха с осем процентни пункта измежду демократите през седмицата след дебата до 59 %. Делът на самостоятелните гласоподаватели, които мислят по този начин, набъбна до 79%, което съвсем съответствува с мнението на републиканците за президента.

Припомняме, че Белият дом в сряда отхвърли като " безусловно погрешно " известие на New York Times, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля дали да продължи кандидатурата си за преизбиране през ноември.

Вицепрезидентът Камала Харис е най-хубавата опция да размени президента на Съединени американски щати Джо Байдън, в случай че той реши да не продължи акцията си за преизбиране, споделиха седем високопоставени източника от акцията на Байдън, Белия дом и Националния комитет на Демократическата партия с познаване на настоящи полемики по тематиката.

Обърканото, от време на време несвързано и необятно подложено на критика показване на Байдън в първия спор провокира вълна от суматоха в Демократическата партия поради опасенията, че той може да не е задоволително кадърен, с цел да изкара втори мандат, и провокира апели на топ помощници да подадат оставка.

Някои авторитетни демократи предложиха други възможности на Байдън с изключение на Харис, в това число известни членове на кабинета и губернатори от Демократическата партия като Гавин Нюсъм от Калифорния, Гретчен Уитмър от Мичиган и Джош Шапиро от Пенсилвания. Но опитът да се избегне номинация на Харис е самозалъгване и би било съвсем невероятно, споделиха източници на " Ройтерс ", които не пожелаха да бъдат посочени.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР