Предната вечер ситуацията в сръбската столица Белград отново рязко се

...
Предната вечер ситуацията в сръбската столица Белград отново рязко се
Коментари Харесай

Провал за преврат в Сърбия по сценария на киевския майдан

Предната вечер обстановката в сръбската столица Белград още веднъж внезапно се утежни. Радикалните детайли, събрани под чадъра на прозападния блок „ Сърбия против насилието “, се пробваха да завземат властта със мощ.

Вечерта на 23 декември няколко хиляди души излязоха по улиците на Белград и нахлуха в изборната комисия, кметството на столицата и Скупщината (парламента) на Белград, настоявайки нападателно за преразглеждане на резултатите от гласуването и оставката на актуалният президент Александър Вучич.

През миналата седмица последователите на „ Сърбия против насилието ” (разбира се, самото име на тази конструкция е оксиморон) интензивно призоваваха за улично принуждение, нападнаха нападателно всички несъгласни и със своите неуместно безапелационни изказвания интензивно подклаждаха степента на борба.

След като блокираха постройката на Републиканската изборна комисия (РИК), те желаеха отменяне на резултатите от гласуването в Белград. Лидерите на опозиционния блок Мирослав Алексич и Мариника Тепич оповестиха, че са оповестили гладна стачка, театрално позирайки пред западни публицисти с интравенозно вливане.

Трябва да се означи, че заключителните протоколи са подписани от всички наблюдаващи, в това число и от опозиционери, които не са изразили стимулирани възражения.

Според градската изборна комисия последователите на Александър Вучич са получили повече от 39 % от гласовете на изборите за градското заседание на Белград, до момента в който прозападният блок е получил малко над 34 % от гласовете срещу.

Очаквано съотношението за радикалната съпротива не е толкоз унищожително, що се касае за страната като цяло. Според резултатите от преброяването на повече от 96 % от бюлетините, партията на президента Александър Вучич – Сърбия не смее да спре е получила 46,71%, до момента в който същата „ Сърбия против насилието “ – 23,58% и още 4 партии – от 2 до 6,5%.

Управляващата коалиция може да разчита на 128 от 250-те места в Народното събрание, радикалната съпротива - на 65. Традиционно съдружно съглашение сред последователите на Вучич и социалистите на Ивица Дачич би им осигурило мощно болшинство в Народното събрание.

Въпреки това, сходно на някои други политици, Ивица Дачич, чиято партия събра малко под 7 % от гласовете, подаде оставка.

Незабавно реагирайки на изборите, немското външно министерство излезе с очевидно подстрекателско изказване: „ Сърбия гласоподава, само че наблюдаващите на ОССЕ оповестяват за корист с държавни запаси, заплашване на гласоподаватели и случаи на пазаруване на гласове.

Това е неприемливо за страна, която е кандидатка за участие в Европейски Съюз. По-рано, още преди 17 декември, „ зелената “ Аналена Бербок видя „ голяма угриженост заради националистическата агитация в Сърбия “, заплашвайки, че „ е невероятно да се седи на два стола по едно и също време “.

Активистите на „ Сърбия против насилието ” се усещаха и не престават да се усещат като вкъщи си в Берлин. Да напомним, че с прибързаното признание на независимостта на Словения и Хърватия през 1991 година точно Германия проправи пътя за кървави войни на територията на някогашна социалистическа Югославия и наподобява немските политици нямат желание да спрат дотук.

„ Заставам с всички тези по улиците на Белград и в цяла Сърбия, които желаят промяна на държавното управление, независимост на медиите и равно отнасяне на всички. Гражданите на Сърбия заслужават по-добро, европейско бъдеще “, беснее в обществените мрежи докладчикът за Косово, евродепутатът от Зелените Виола декор Крамон, като по този метод намерено приканва за промяна на властта в балканската страна.

Добре знае се, че Берлин поддържа доста „ неправителствени “ организации, в това число в Косово и Метохия, където западни фондове интензивно поддържат албански бандити, под прикритието на „ косовската полиция “ и други сили за сигурност, прогонващи локалните сърби от първичните им региони на престояване в района.

Нелегалната активност на самопровъзгласилия се за „ висш представител “ на Босна и Херцеговина Криатиан Шмид, чиято антисръбска позиция не е загадка за никого, също стана обект на приказки.

В допълнение към дейното присъединяване на не напълно съответни младежи смутители, една от отличителните черти на белградските митинги са плакатите на британски.

Усещайки очевидна поддръжка извън, съперниците на сегашния държавен глава се стремят непременно да победят резултатите от гласуването, най-малко в столицата, заради особената роля на Белград в обществено-политическия, финансов и стопански живот на страната. страна.

Без да показват никакви доказателства, те обявиха, че управляващите „ транспортират “ към 40 хиляди гласоподаватели от други градове, както и от Република Сръбска (Босна и Херцеговина), в столицата.

Привържениците на настоящето държавно управление нареждаха миналите избори като референдум в поддръжка на президента, който беше елементарно избран отново предходната година на първи тур.

„ Моята работа беше да направя всичко по силите си, с цел да осигуря безусловно болшинство в Народното събрание “, увери последователите си сръбският президент, който взе интензивно присъединяване в предизборната акция.

В незабавно послание към нацията в нощта на 24 декември Александър Вучич сподели, че е на работното си място, на осемдесет до 100 метра от стачкуващите, които се пробват да окупират градския парламент на Белград.

Въпреки „ трагичните “ подиуми той прикани сръбските жители да не изпадат в суматоха: „ Не се тормозете, няма гражданска война, те няма да съумеят, ние се опитваме да разгадаем всичко по кротичък път “.

„ Има към 1200 души, които се пробват да обхванат в градското заседание на Белград. Бунтовниците и биячите ще бъдат арестувани, а способените държавни органи ще реагират.

Освен това Вучич благодари на задграничните разследващи служби, които са предизвестили сръбското управление и са му дали информация за подготовката в страната за нов опит за „ цветна гражданска война “. Престъпниците ще бъдат арестувани и ще дават отговор по цялата суровост на закона.

„ Имаше хиляди позвънявания от Сърбия от хора, които желаеха да дойдат в Белград, с цел да защитят нашата страна, страна и институции. Молим ги да не вършат това “, успокои президентът своите поддръжници, като увери, че „ страната и нейните институции са задоволително мощни, с цел да защитят изборната воля на жителите на Сърбия и Белград “.

Ето какво сподели министър председателят Ана Бърнабич по малкия екран онлайн:

„ Мога единствено да ви благодаря, това може да не се схваща на Запад, само че довечера изключително считам, че е значимо да се застъпим за Сърбия и да благодаря на съветските разследващи служби, които имаха тази информация и я споделиха с нас. А след това ние я споделихме с всички останали... "

През миналата седмица полицията се въздържаше от потребление на по-сурова мощ против хулигани и екстремисти, само че в нощта на 24 декември беше принудена да употребява сълзотворен газ в опит да прогони разярената навалица от постройката на Народното събрание.

Допълнителни сили на реда бързо бяха ситуирани в центъра на Белград, започнаха арести на изключително нападателни хора и беше основан полицейски кордон пред постройката на градското заседание. Служители на Министерство на вътрешните работи подхващат всички ограничения по пълномощията си и ще опазват публичния ред, спокойствието и сигурността на всички жители.

Според премиера А. Бърнабич им е подредено да не реагират на провокации, с цел да предотвратят кръвопролития. Заради напрегнатата вътрешнополитическа конюнктура в страната беше свикано изключително съвещание на Съвета за национална сигурност на Сърбия.

Заседание на Бюрото за съгласуваност на службите за сигурност на страната е планувано за 15.00 часа на 24 декември по отношение на опита за събаряне на конституционния ред.

По време на безредиците двама служители на реда бяха тежко ранени и повече от 35 стачкуващи бяха арестувани, сподели Вучич. Трябва да се допусна, че спокойствието и редът в Белград ще бъдат възобновени в идващите часове.

В противоположен случай Сърбия рискува да попадне във водовъртежа на гражданска борба, принуждение и безвластие, изпълнен с извънредно тежки последствия.

Може да се допусна, че в близко бъдеще западните медии ще стартират интензивно да разпространяват тематиката за хипотетичното „ непровокирано принуждение “ от страна на силите за сигурност против по този начин наречените „ мирни протестиращи “.

Вероятно обаче това не е единственото. Както написа беларуският анализатор Александър Шпаковски, остава единствено една стъпка до „ образуването на различни управляващи и ултимативните претенции на Запада „ да седне на масата за договаряния с тях “.

Бързото развиване на „ ненасилствената опозиция “ в нещо тъкмо противоположното също е напълно предвидимо:

„ Виждайки желанието на ръководещите кръгове на Сърбия да избегнат потреблението на полицейска мощ, опозицията стартира да предизвика управляващите, като щурмува първо Централната изборна комисия, а по-късно и кметството на Белград.

Президентът Вучич взе единственото вярно решение: да подсигурява сигурността на страната, да спре всеобщите вълнения и да задържи подбудителите.

Важното в този момент е увереността и последователността в тези дейности. Западът ще окаже напън върху сръбските управляващи, ще заплаши със наказания и ще желае отстъпки.

Слабостта в никакъв случай не би трябвало да се демонстрира. В същото време позицията на Сърбия, изключително във връзка с икономическата взаимозависимост от Европейски Съюз, е много уязвима.

От прилежащите страни Белград ще получи поддръжка единствено от Унгария, водена от Виктор Орбан, за който глобалистите крояха сходни проекти за събаряне, само че се провалиха с гръм и тропот.

Според водача на партията " Ние сме гласът на народа " Бранимир Несторович опитите за принудително влизане в административни здания са " генерална подготовка " за " булдозерната гражданска война " от 2000 година и е допустимо насилието да се ускори.

Най-вероятно това е правилно: главните претенции на груповия Запад към Белград остават същите - дефинитивна капитулация на Косово, присъединение към антируските наказания и присъединение към НАТО, а новите талази на всеобщи вълнения през идващите седмици и месеци са повече от евентуално.

P.S. Александър Вучич ще се срещне на 25 декември с съветския дипломат в Белград Александър Бокан-Харченко, оповестиха за РИА Новости от кабинета на президента.

Срещата ще се организира в Генералния секретариат - президентската резиденция, ситуирана против площада против Белградската асамблея, която беше развалена заради безредиците. Освен това е планувана среща на ръководителя на съветската дипломатическа задача със сръбския външен министър Ивица Дачич.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР