Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният

...
Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Оттук нататък отговорността е на Националния съвет на БСП

Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго. Оттук нататък за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет.
 Обрат: Станишев влезе в листата на Българска социалистическа партия за евровота под №5  Станишев: Листата на Нинова е подарък за ГЕРБ, партията става вождистка  Шефът на кабинета на Радев в листата на Българска социалистическа партия за евровота, Станишев - не
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след края на днешния пленум, на който Съветът промени съществено препоръчаната листа за изборите за Европейски парламент в края на месец май. Под натиска на вътрешната опозиция на избираемото пето място влезе водачът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, който не бе включен в оферти от управлението лист. Самият той разяснява невключването му с думите, че Българска социалистическа партия прави подарък на ГЕРБ и че се трансформира във " вождистка партия ".

В коментар след случилото се денем довечера Нинова декларира:

" След девет часа диспути избрахме своята листа за европейските избори. Надявам се, че с това опровергаваме непознати и наши изказвания, че сме диктаторска и еднолична, вождистка партия. Националният съвет взе своето решение. Ние можем да победим на тези избори и съм сигурна, че ще го създадем. Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго. Няколко пъти на последните съвещания на Националния съвет приятели чакат от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори. Щях да я нося с оставка, в случай че загубим. Това важеше до през днешния ден, до решението на Националният съвет, което почитам. Оттук нататък за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет. Пожелавам ви триумф и съм сигурна в успеха ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР