“Предложих на премиера и президента в името на това да

...
“Предложих на премиера и президента в името на това да
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Няма как да се случи безусловна капитулация и служебно правителство

“Предложих на премиера и президента в името на това да има успокоение да се пристъпи към разговор. За страдание следим, че президентът отхвърля да взе участие в този разговор. Решението не е положително, съгласно мен, само че си е негово “. Това съобщи в Добрич вицепремиерът и министър на защитата, който участва на откриването на националната осведомителна акция „ Бъди боец ”, съобщи.
“Държавата България съществува от 1 400 години и не можем да я залагаме в името на това, че се борим за власт. Няма по какъв начин да се случи безусловна капитулация и служебно държавно управление. Разумният вид е да се води разговор. Премиерът е доста по-комуникативен и по-отворен за всякаква форма на разговор ”, добави той.
 Каракачанов: Не си отдръпвам думата елементарно, както е известно Каракачанов: Не си отдръпвам думата елементарно, както е известно
" Не съм си оттеглял нищо, това е откровена нечиста сделка. На някои като не им харесва какво предлагам, се чудят какво да търсят, запетайка...
По въпросът за връзките със Северна Македония Красимир Каракачанов бе категоричене, че счита, че не би трябвало да се вършат взаимни отстъпки с историята на България. “Скопие приключи предходната година едностранно диалозите през ноември. Нямам нищо срещу някой да се пробва да си построява някаква еднаквост. Затова е целият спор. Те желаят да изградят някаква нова македонска еднаквост, само че дано тя да не е за сметка на българската история. Не пипайте историята преди 1944 година ”, съобщи вицепремиерът.
“В армията през последните три години понижава неокомплектоваността. През 2018 година бяха 156 души повече, през м.г. са 300. Тази година бяха отворени състезания за 1 200 места. Кандидатстваха 2 800 души. Средно за едно място аплайват 2,5 индивида. Във Военноморския флот за една позиция се явяват 5- има, във Военновъздушни сили – към 3-4, в сухопътните войски – 2-ма. Тази година до началото на юли са постъпили 400 души ”, изясни министърът. “По един от договорите за ремонт на МиГ- 29 към този момент сме поискали неустойката, само че има закъснение и по още един. За разлика от контракта с Беларус за Су-25. Заради епидемията от ковид имаше закъснение от 1 месец. Но пристигнаха по едно и също време 2 самолета. До края на декември би трябвало да дойдат всичките 8 самолета ”, сподели още министърът. „ По принцип работата на контраразузнаването е да събира данни. Надявам се те да задоволително, с цел да може прокуратурата да вземе нужните ограничения ”, съобщи още Каракачанов във връзка отзоваването на двамата съветски дипломати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР