предложи днес данните за всички ваксинирани срещу коронавирус по света

...
предложи днес данните за всички ваксинирани срещу коронавирус по света
Коментари Харесай

Брюксел предлага създаване на регистър с всички ваксинирани срещу COVID-19 по света

предложи през днешния ден данните за всички имунизирани против ковид по света да бъдат съхранявани под егидата на Организация на обединените нации. Удостоверенията за имунизираните би трябвало да бъдат електронни, да бъдат съвместими в Европейски Съюз, а и по света, означи на конференция зам.-председателят на Европейска комисия Марош Шефчович след съвещание на Съвета на Европейски Съюз, съобщи.
Ваксинирането не може да се свързва с достъпа до главните права и свободата на пътешестване, добави той. По неговите думи Европейски Съюз разисква какъв да бъде методът по тези въпроси към преболедувалите коронавирус. Шефчович добави, че на техническо ниво в Европейски Съюз има единодушие за минимума от данни, които да се съдържат във имунизационните удостоверения. Той цитира европейската работа за битка със болесттите, съгласно която още няма задоволително доказателства, че имунизираните не могат да останат преносители на болестта. По неговите думи по тази причина ваксинираните следва също да бъдат подлагани на карантина към този момент.
 Европейска комисия: Никоя компания не може да изнудва или да сплашва Европа за имунизациите Европейска комисия: Никоя компания не може да изнудва или да сплашва Европа за имунизациите
Никой, никоя компания, не може да изнудва или да сплашва Европа за имунизациите против ковид. Това съобщи заместник-председателят на Е...
Заместник-председателят на Европейска комисия уточни, че карантината наподобява като задоволителна мярка за обезсърчаване на тези, които желаят да пътуват за забавление. Той добави, че противоепидемичните ограничения би трябвало да бъдат целенасочени и да се заобикаля затварянето на границите в Европейски Съюз на общо съображение. Шефчович заяви, че до момента в Европейски Съюз са били получени близо 41 милиона дози ваксина, а от април до юни се чакат още 300 милиона дози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР