Предложеното увеличение на цената на тока няма връзка с продажбата

...
Предложеното увеличение на цената на тока няма връзка с продажбата
Коментари Харесай

ЧЕЗ: Предложеното увеличение на цената на тока няма връзка с продажбата на дружеството

Предложеното нарастване на цената на тока няма връзка с продажбата на ЧЕЗ. Това сподели по време на разкриване на нов трафопост в Благоевград Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България.
„ Собственикът не приготвя ценовото заявление. То се приготвя от мениджмънта на двете лицензионни сдружения. Ние сме изготвили ценовото заявление до КЕВР с най-хубави планове – какви услуги, вложения, разноски за поддръжка би трябвало да се одобрят, с цел да бъде обезпечена качествена услуга “, уточни още Карел Крал.
По думите му през предходната година в Благоевград от страна на компанията са вложени 5,9 млн. лв., като 4,2 млн. лева от тях са вложени в възобновяване и реорганизация на инфраструктурата, а 1,7 млн. лева - в нови присъединения към мрежата. За актуалната година „ ЧЕЗ Разпределение “ планува в област Благоевград още веднъж да бъдат осъществени огромни вложения, като се чака те да бъдат в размер на над 5 млн. лева Карел Крал посочи, че над 2 млн. от плануваните вложения са за монтирането на 16 500 електромера с отдалечено обслужване. Използването на системата ще увеличи сигурността на мрежата и ще даде опция за доста по-стриктен надзор и по-бързи реакции, съобщи Фокус.
„ Бих желал да отбележа, че в случай че някой си направи труда да извади нашите ценови заявки от минали години, ще види, че те са безусловно поредни. Няма никаква разлика в ценовите заявки, които са подадени през годините, и съвсем няма такава и в ценовото заявление, което подадохме тази година. То е квалифицирано от мениджмънта на двете лицензирани сдружения на ЧЕЗ, само че в никакъв случай ценовото заявление не се подава от притежателя, който и да е той. Тук съгласно мен се бъркат нещата, тъй като в този момент доста се приказва за някакви проценти. Първо би трябвало да разберем какъв развой е ценообразуването. Двете лицензирани сдружения ще създадат сметка какви вложения и разноски им трябват и какъв брой би трябвало да бъдат покрити, като тази сума се разрушава в цената. Това е първата крачка пазарът да бъде либерализиран. В ръцете на регулатора е това решение. Подготвеното от нас ценово заявление е направено по този начин, както считаме, че би трябвало да бъде. Има част от цената, която ще бъде увеличена, само че има и понижение “, сподели също Карел Крал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР