Предложеното от ДПС е безобразен цинизъм. Последното, от което българските

...
Предложеното от ДПС е безобразен цинизъм. Последното, от което българските
Коментари Харесай

Христо Иванов: Идеята на ДПС за държавно сдружение за дарения е безобразен цинизъм

" Предложеното от Движение за права и свободи е възмутителен цинизъм. Последното, от което българските данъкоплатци имат потребност, е страната да им основава платформа за дарения. Държавата просто би трябвало да си свърши работата, тъй че да не би трябвало родители да събират дарения, с цел да избавят болните си деца ".

Това съобщи в своя позиция съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов във връзка предлагането на Движение за права и свободи Бюджет 2021 да отдели 1.1 млн. лева за основаване на държавно съдружие с дарителска платформа " подари.бг ".

" Вместо това (държавата да си прави работата, б. р.) имаме Данчо Цонев, който обяснил, че, с цел да се възвърне доверието в дарителството, нарушено след ужасяващите разкрития за корист с човешкото злощастие от " ХелпКарма " ( " HelpKarma " ), страната трябвало да сътвори дарителска конструкция (дари.бг), която да бъде " пример за бистрота ". За задачата трябвало да се дадат 1 милион лв. от държавния бюджет на несъществуващо съдружие, което да осъществя концепцията на Движение за права и свободи. Говорим за същия Данчо Цонев, който е дежурен съвносител на законопроектите на Пеевски. Не знам дали успявате да си визиите по какъв начин е допустимо в страна, в която същият този Данчо Цонев е ръководител на бутафорната парламентарна комисия за надзор на средствата, изразходвани в рецесията, да се сътвори от същата тази страна нещо, което даже и незадълбочено да се приближава до концепцията за бистрота и отчетност ", разяснява Иванов.

По думите му най-големият цинизъм не е в личността на предлагащия, а във обстоятелството, че в тази ситуация става дума за дарителство за живота на деца, защото страната не съумява да обезпечи работеща процедура за лекуване в чужбина.

Фондът за лекуване на деца беше основан като краткотраен инструмент, компенсиращ дефицитите на здравната каса. Когато той беше закрит, без обаче въпросните дефицити да са наваксани, поелата функционалностите му НЗОК, стартира да мотае кандидатстващите за лекуване, да бави процедури и заплащания. Така, лека-полека кандидатстващите започнаха да търсят други разновидности. Когато имаш болно дете, нямаш време да чакаш страната да си оправи процесите, счита Иванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР