Предложеното от Capital One поглъщане на Discover Financial Services за

...
Предложеното от Capital One поглъщане на Discover Financial Services за
Коментари Харесай

Предизвикателството с картовата мрежа може да подкрепи аргумента на Capital One за Discover

Предложеното от Capital One усвояване на Discover Financial Services за 35,3 милиарда $ ще слее два водещи кредитора на кредитни карти и ще му даде надзор над мрежа, която свързва консуматори, търговци и банки. Способността на договорката да завоюва конкурентните регулатори може да зависи от това върху кой бизнес се концентрират.

Сливането ще понижи редиците на 10-те най-големи компании за кредитни карти в Съединени американски щати, оставяйки по-малко благоприятни условия за потребителите. И въпреки всичко прибавянето на картовата мрежа на Discover, четвъртата по величина в Съединени американски щати, може да ускори съперника на водачите в промишлеността Visa и Mastercard, сподели Capital One.

Свързването, оповестено по-рано тази седмица, ще се сблъска с внимание във Вашингтон, където регулаторите, назначени от президента Джо Байдън, отприщиха репресии против антиконкурентното държание в цялата стопанска система на Съединени американски щати. Изпълнителна заповед от 2021 година приканва за „ възкръсване на надзора върху сливанията “, с цел да „ се подсигурява, че американците има...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР