Предложенията на управляващите за 9% ДДС ставка за хотелиерския и

...
Предложенията на управляващите за 9% ДДС ставка за хотелиерския и
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъждат в зала Закона за ДДС

Предложенията на ръководещите за 9% Данък добавена стойност ставка за хотелиерския и ресторантьорския бизнес влизат за разискване на първо четене в пленарна.
Коалиционните сътрудници от ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ дружно предложиха това като мярка против отрицателните стопански последствия от разпространяването на ковид.
Предложението им включва още с по-ниска ставка да се таксуват и книгите, в това число електронните, а текстовете към този момент получиха утвърждението на Комисията по бюджет и финанси, макар възраженията на финансовия Владислав Горанов. От неговото ведомство даже излязоха с план, че вероятно понижение на Данък добавена стойност за дефинира артикули и услуги може да увеличи общата ставка от 20% на 24%, както и до нарастването на някои директни налози, с цел да се компенсират загубите за хазната.
Представители на патриотите пък са подписали под няколко разнообразни оферти, които съвсем се припокриват, само че в едни са включени развлекателните заведения, а в други – не.
Останалите партии в Народното събрание също имат оферти, които на този стадий не срещат поддръжка от болшинството. От Движение за права и свободи упорстват да се понижи Данък добавена стойност за детските артикули за деца до 3-годишна възраст, като съгласно тях тази мярка ще способства за превъзмогване на отрицателната демографска статистика.
Депутатите от Воля пък желаят събаряне на налога върху фитнес и другите спортни услуги.
Въпреки че предлагането им бе отхвърлено единствено преди няколко дни, Българска социалистическа партия също е внесла собствен законопроект, в който ще желае понижаване на Данък добавена стойност ставката за избрани храни и лекарствени артикули.
Вижте още:
Бюджетна комисия: 9% Данък добавена стойност единствено за ресторантьорите и книгите
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР