Предложенията на ГЕРБ и ДПС за партийната субсидия ще доведат

...
Предложенията на ГЕРБ и ДПС за партийната субсидия ще доведат
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: С предложенията на ГЕРБ и ДПС за партийната субсидия партиите ще изчезнат

Предложенията на ГЕРБ и Движение за права и свободи за партийната дотация ще доведат до изгубване на партиите - по този начин се заплашва демокрацията. Това сподели заместник-председателят на ПГ на "БСП за България " Драгомир Стойнев по време на дебатите по измененията в Закона за държавния бюджет за 2019 година на първо четене, с които се преизчислява партийната дотация от 11 лв. на 1 лев.

Стойнев разкритикува ръководещите, че са създали предлагането на крайник и че не търсят стабилно решение на казуса. Така се случва за жалост с цялото законодателство. Ние от "БСП за България " сме "за " понижаване на размера на праговете и таваните на партийната дотация, само че това да не заплашва действието на политическите партии. Предложенията на ГЕРБ, на Движение за права и свободи и поддръжката, която се получава от "Атака ", ще доведат точно до изгубване на политическите партии. Това е към този момент смяна на модела. Считаме, че по този метод се заплашва демокрацията. Ние като партия, която постоянно е бранила демокрацията, ще се противопоставим на това ваше предпочитание, сподели още Стойнев.

По думите му е обикновено да има понижаване на партийната дотация, тъй като има партии, които не могат да я изхарчат. Трябва да се откри нужното решение на този проблем. Ние ще предложим на всички политически сили разговор. Предлагаме да не се бърза. Ще поканим всички политически сили сред първо и второ четене да седнем, да обсъдим, тъй че да не застрашим политическия живот в страната. Българска социалистическа партия няма да поддържа този законопроект, ще създадем нашитепредложения сред четенията. Жалко е, че подхождате по този хлапашки метод. В последна сметка това е ваше право. Ние ще се противопоставяме до дъно, в случай че желаете да сложите завършек на тази политическа система. Всичко друго води до тирания, акцентира Драгомир Стойнев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР