Предложеният от правителството бюджет не е добър, защото под рубриката

...
Предложеният от правителството бюджет не е добър, защото под рубриката
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Почти няма нещо в Бюджет 2021, което да не е предизборно

" Предложеният от държавното управление бюджет не е добър, тъй като под рубриката " битка с рецесията “ се прокарват някои предизборни оферти и ограничения, които костват много скъпо ". Това съобщи в предаването “Лице в лице “ по БТВ ръководителят на парламентарната Комисия по труд и обществена политика –.
“Почти няма нещо, което да не е предизборно “, разяснява Адемов за бюджета. Той акцентира, че политиката по приходите е значима и би трябвало да е приоритет. В същото време обаче изрази терзание, че с спомагателните 50 лв. към пенсиите да вземем за пример, без значение в какъв размер са те, се дава неприятен знак към младите, които сега натрупат застрахователен стаж.
 Хасан Адемов: 50-те лв. за пенсионерите са с избирателен привкус Хасан Адемов: 50-те лв. за пенсионерите са с избирателен привкус
Обещаните от премиера добавки от 50 лв. към пенсиите до края на мандата на държавното управление, са с избирателен привкус, разяснява в ефира...
“При всички положения ще има някаква смяна в позитивна посока. Този запас е 1,7 милиарда лв. повече за пенсии. Само че когато ги насочваме тези разноски към пенсионната система, би трябвало да сме наясно, че структурата на пенсионния модел не би трябвало да бъде накърнена, тъй като това ще ускори чувството за неправда. В резултат на тази мярка 1 млн. и 12 хиляди български пенсионери ще получават един и същи размер на пенсията, без значение от техния застрахователен принос. За да може да бъде осъществен този размер на пенсиите, всеки месец бюджетът би трябвало да додава, с изключение на техния застрахователен принос, по 90 млн. в допълнение, или над 1 милиарда на година. Ние даваме неприятен знак на тези, които стартират в този момент осигурителния си път. В осигурителната система най-важно е да има баланс сред осигурителния принос и осигурителното заплащане. Лошият знак към младежите е, че идва едно държавно управление, което взема политическо решение и споделя – размерът ще бъде еди какъв си “, разяснява Адемов. Той бе безапелационен, че с новия бюджет се поставя началото на края на финансовата непоклатимост.
По отношение на рецесията с ковид и новата вълна от болни, Адемов съобщи, че част от жителите нямат доверие на ограниченията, което е директно обвързвано с доверието към ръководещите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР