Предложеният от ПП министър на труда е член на БСП.

...
Предложеният от ПП министър на труда е член на БСП.
Коментари Харесай

Нинова: БСП няма да бъде резервна гума на тротинетка

Предложеният от Политическа партия министър на труда е член на Българска социалистическа партия. Хаосът е цялостен, уточни водачът на Българска социалистическа партия
Българска социалистическа партия няма да бъде аварийна гума на тротинетка, нито натискачи на копчета на непознати идеологии, стратегии и държавни управления, за които не са разговаряли. Това съобщи в декларация водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Политическа партия са присъединили в техния проектокабинет член на Българска социалистическа партия и от през вчерашния ден се внушава, че това е в съгласие – за Иван Кръстев приказвам. Нека е ясно: нито ни е уведомил, нито сме се съгласявали, това е воля на Политическа партия и не намествайте Българска социалистическа партия. Не им е за пръв път. Ако бъдем поканени на диалог, в случай че участваме в договаряния, а не в ултиматуми, ще се отзовем. Какъв ще е изходът от тези договаряния – не е ясно, това ще го решат членовете ни с вътрешнопартийно допитване. Това остава наша трайна позиция, не се съмнявайте, че ще я осъществим “, безапелационна бе тя.

„ Вече и децата знаят, че България е в рецесия, политическа най-много. Очевидно е, че законодателната власт е блокирана от повече от година. Изпълнителна власт няма – има служебно, краткотрайно държавно управление. Част от правосъдната система разгласи война на политиците след случая с Гешев. Нестабилността е обхванала и трите управляващи у нас – трите крайници, на които седи страната, се ритат между тях, цялата конструкция се клати “, уточни още водачът на Българска социалистическа партия.

„ Според нас би трябвало да се стабилизира законодателната власт – работещ парламент. След това тази власт да стабилизира изпълнителната власт – да излъчи устойчиво държавно управление. И най-после – да създадем правосъдна промяна, която да даде гаранции за правдивост и непоклатимост на правосъдната система “, безапелационна е Нинова.

„ Един месец се разиграва подобен спектакъл, че уважаеми жители, сигурна съм, че не можете да се ориентирате какво се случва в страната. Ние, които всеки ден сме тук, губим нишката. Наблюдаваме двете партии, които се пробвате да извършите държавно управление и чакаме да се наиграете. Какво става? Първият мандат – Борисов кани вторите, направиха законодателна стратегия. Браво, би трябвало да има закони и да ги одобряваме за хората. Обаче няма, няма комисии, няма закони. Направихте управническа стратегия – явно имате управническо болшинство. Само че и такова няма “, обърна се тя към първите две политически сили – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„ Разпределихте си функции – хайде да не изтъквам имена, само че Делян Добрев заран приказва против Асен Василев, а Росен Желязков вечер го хвали. Първите споделят „ подкрепете ни нас “, вторите споделят „ не, няма да ви подкрепим “. Вторите дават държавно управление и стратегия, тъй като Борисов им я е изискал – в този момент той ви споделя, че не му харесва този кабинет, дайте различен. И Политическа партия оферират държавно управление на малцинството. Създавате звук, опит да изглеждате като Бетовен, само че не ви се получава – ходите по малките екрани, внасяте ужас в главите на хората “, посочи тя.

„ От през вчерашния ден обстановката е друга – включихте Българска социалистическа партия гадно във вашия фонов звук. Борисов е цар да ни увърти в една група и ние да сме маскари. Борисов е манипулатор добър, само че няма да му се получи с нас. Политическа партия пък ни слагат условия за възможна поддръжка. „ Възможно е да имаме поддръжка от Българска социалистическа партия “ – но кой ви го сподели това? Защо си позволявате да говорите от името на Българска социалистическа партия, от каква позиция си позволявате да поставяте условия на Българска социалистическа партия? Хаосът е цялостен, страната има потребност от непоклатимост. Знаем, че сме 23-ма депутати, имаме действителна визия за себе си. Но знаем, че тези 23-ма може да се окажат основни за страната. Няма да ви позволим да ни вкарвате във вашата игра – да се плашите взаимно с Българска социалистическа партия или да ни употребявате като маша. Няма да позволим ултиматуми “, разгласи тя.

„ Борисов, пък, преди малко направил изказване: „ От през днешния ден започваме договаряния с другите партии. Коалиция няма да вършим. Ще използван същата подла хватка като Политическа партия, държавно управление на малцинството единствено от ГЕРБ “, цитира тя и добави, че е „ явно, че там няма ясно в главата какво тъкмо желае да прави “.

„ Мисля, че всички сте уверени, че хаосът е цялостен. Понеже вие тук си играете на някакъв спектакъл, бюджет няма да бъде признат, хората ще чакат. Няма да има комисии, няма да има бюджет, тук играта продължава “, уточни още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР