Предложеният от народния представител Валери Симеонов законопроект, който предвижда постепенно

...
Предложеният от народния представител Валери Симеонов законопроект, който предвижда постепенно
Коментари Харесай

Игралната индустрия: Затварянето на казината ще ощети държавния бюджет

Предложеният от народния представител Валери Симеонов законопроект, който планува последователно затваряне на игралните зали в България в границите на 5-годишен интервал, ще има последствия, които би следвало да се отчетат.

Световният опит демонстрира, че сходни ограничавания водят до загуба на работни места и основаване на предпоставки за насърчаване на незаконен хазарт, който не може да бъде дейно следен и в последна сметка водят до загуби за страната.

Това показват в публична мнение от Българската Търговска Асоциация на Производителите и Организаторите от Игралната Индустрия (БТАПОИ).
Нови промени в
хазарта: Държавата вкарва монопол в още една сфера Предвижда се закриване на кварталните казина, а тотото да влезе в онлайн хазарта
Според тях препоръчаният текст лишава свободната стопанска самодейност и основава предпоставки за съсредоточаване на бизнеса в избран кръг лица, притежатели на първокласни хотели.

Ограниченията, предлагани в законопроекта на Валери Симеонов, ще доведат до експоненциално понижаване на приходите в държавния бюджет от налози върху
хазарта и ще основават условия за развиване на незаконен хазарт, което изисква насочването на сериозен държавен запас към правоприлагащите органи за справяне с този проблем, показват още от БТАПОИ.

От Асоциацията ще изготвят и внесат в Народното събрание мнения и по двата законопроекта, като в тях ще включи и предложенията си за промени.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР