Предложеният кабинет е споделяне на отговорност с коалиционния партньор. Ние

...
Предложеният кабинет е споделяне на отговорност с коалиционния партньор. Ние
Коментари Харесай

Румен Христов: Ако кабинетът не стане с ДБ и Има такъв народ, връщаме мандата

Предложеният кабинет е шерване на отговорност с съдружния сътрудник. Ние би трябвало да представим държавно управление и то мощно, само че какво ще се случи в Народното събрание – е различен въпрос. Възможността това да се случи - е доста дребна. Това разяснява в утринния блок на NOVA водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, номиниран за вицепремиер в кабинета, препоръчан от ГЕРБ/СДС.

Политикът посочи, че ГЕРБ/СДС ще изискат срещи с Демократична България и Има Такъв Народ, само че в случай че не се случат – ще върнат мандата.

" България има потребност от устойчиво държавно управление. Ние ще бъдем виновна и градивна съпротива, а никога не креслива ", изясни водачът на Съюз на демократичните сили.

" Опитахме се да създадем един кабинет на смяната – имаме нов министър председател, 8 нови министри, залагат се нови политики. Даниел Митов има различен профил и заслужен претендент за министър председател. А водачът на ГЕРБ е неоспорим, той е потвърдил какво може да направи. Но откакто всички декларират, че няма да го поддържат – евентуално няма да се случи ", уточни Христов.

Запитан за какво ГЕРБ/СДС са сложени в изолираност, Христов бе сбит: " В изолираност сме, тъй като има една отмалялост в гласоподавателите и те желаят нещо ново. Но политиката е нещо съществено, не гледаме сериал по малкия екран. Много е значимо да имаме сериозна политическа класа – да има едно комбиниране сред хората с опит и едно възобновяване, което се опитахме да направи с този кабинет ГЕРБ/СДС. "

Христов уточни, че в случай че се стигне до опция Има Такъв Народ да направи кабинет, те биха го поддържа.

" Подкрепа на Българска социалистическа партия – в никакъв случай ", безапелационен беше Христов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР