Предложеният Бюджет 2022 донякъде решава проблема със скока на цените“,

...
Предложеният Бюджет 2022 донякъде решава проблема със скока на цените“,
Коментари Харесай

Каримански се обяви против увеличаване на максималния осигурителен доход

„ Предложеният Бюджет 2022 ненапълно взема решение казуса със скока на цените “, съобщи Любомир Каримански, ръководител на бюджетната комисия в Народно събрание пред Нова телевизия.

„ Трябва да имаме поради, че инфлацията се дължи на вноса, който се прави в България. Инфлацията в България, за последните месеци изключително, е привнесена. Разбира се има детайл, който се генерира и тук, само че по-голямата причина е привнесен от Европа ”, разяснява Каримански.

Той отговори и на обвиняванията, че многото планувани разноски помпат инфлацията. Политическите съперници пресмятат още, че с високите цени и сметки в страната влиза по-голямо Данък добавена стойност.

„ Все отново Бюджет 2022 не е влезнал в действие. Ако се подлагат на критика разноските, те още не са факт. Досега сме изпълнявали бюджетите на държавното управление „ Борисов 3 ”. А актуализацията беше, с цел да може хората да живеят по-спокойно ”, съобщи Каримански.

Той беше запитан и за изявление на финансовия министър Асен Василев, преразказано от синдикатите, съгласно което виновност за това, че има толкоз доста работещи небогати имат работодателите и тяхната подготвеност.

„ Не знам в какъв подтекст е казаното от министър Василев. Все има логичност. Моята е такава - продуктивността на труда би трябвало да се увеличи. Трябва да има задоволително преквалификация в обществения бранш. Начинът, по който се работи като продуктивност в този бранш. В последните години дефицитът в бранш „ Държавно ръководство ” се задълбочава ”, разяснява Каримански. И изясни, че би трябвало да се обърне внимание на продуктивността и конкурентоспособността.

Според него не е в този момент моментът за увеличение на оптималния застрахователен приход. „ Ще се опитам да приведа причини за какво. Нека надделеят причините ”, съобщи Каримански.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР