Предложения на компаниите - оператори цената на водата в Софийска

...
Предложения на компаниите - оператори цената на водата в Софийска
Коментари Харесай

С над 40% се очаква да поскъпне водата в Софийско и Пернишко

Предложения на фирмите - оператори цената на водата в Софийска област да нарасне с 44%, а в Пернишка - с 46% от 1 юли, прегледа през днешния ден Комисията за енергийно и водно контролиране, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според сдружението, доставящо вода на софийските общини Ботевград, Елин Пелин, Ихтиман, Костинброд, Копривщица, Самоков, Своге и други общо 22 общини, цената за доставянето, отвеждането и пречистването на водата би трябвало да се увеличи от сегашните 2.56 лева за куб. м до 3.69 лева за куб. м с Данък добавена стойност. Така компанията " ВиК - София област " ще може да влага в идващите пет години 14 млн. лева в възстановяване на качеството на водоснабдяването. Сега настоящата цена е избрана през 2021 година, а повишаването се изяснява с по-високите цени на електрическата енергия и горивата.

" ВиК - Перник ", която обслужва общините Перник, Брезник, Земен, Радомир и Трън, предлага цената на водата за района да нарасне с 46.5 на 100 - от 2.43 лева на 3.56 лева за куб. м. Предвидени са 12 млн. лева вложения, с които ще бъде реконструирана мрежата в Перник и Радомир.

Регулаторът ще вземе дефинитивно решение на 29 юни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР