Предложението значително се отличава и е несравнимо по-добро от досегашните

...
Предложението значително се отличава и е несравнимо по-добро от досегашните
Коментари Харесай

Теодора Генчовска: Френското предложение за РСМ е несравнимо по-добро от досегашните

Предложението доста се отличава и е несравнимо по-добро от досегашните оферти за следене на осъществяванията на българските условия посредством Процеса за стабилизация и асоциация, посредством надалеч по-общата и необвързваща дефиниция „ преговорен развой “ или посредством включване на българските условия в заявления на Председателството и на ръководителя на Европейския съвет, вместо ясна препоръка в единствения действителен механизъм – Преговорна рамка.

Така министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска разяснява предлагането на Френското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС) по отношение на Република Северна Македония (РСМ). Тя показа пред парламентарната комисия по външна политика отчет на Министерството на външните работи (МВнР) по тематиката с договарянията със западната ни съседка и дейностите, които е изпълнило отрасловото ведомство за доближаване на позициите.

" В общ проект, без значение от несъответствията с Рамковата позиция, предлагането на Френското председателство основава по-благоприятни условия за отстояване на българския народен интерес по време на присъединителните договаряния от всички до момента предлагани разновидности ", разяснява Генчовска.

" Есенцията на предлагането на Франция е българските условия от Рамковата позиция от 2019 година да бъдат заложени в Преговорната рамка по-скоро през призмата на правата на българите в РСМ, вместо като двустранни отговорности към съответна страна членка, става въпрос за България ", посочи още тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР