Предложението за смяна на главния секретар на МВР Петър Тодоров

...
Предложението за смяна на главния секретар на МВР Петър Тодоров
Коментари Харесай

Предложението за смяна на главния секретар на МВР вече е при президента

Предложението за промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров към този момент е импортирано до президента. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Министър Калин Стоянов е подал документа в президентската администрация с предложение президентът да издаде декрет, с който пълномощията на основния секретар да бъдат прекъснати. 

" След осъществяването на тази съгласувателна процедура точката може да бъде включена в дневния ред на съвещание на Министерския съвет ", прецизират от Министерство на вътрешните работи във връзка упованието днешното държавно съвещание да прегледа отчет на министър Стоянов по тематиката.

Искането за премахване на основния секретар направи министър председателят Николай Денков. Поводът бе убийството на Алексей Петров, само че по думите на министър-председателят Петър Тодоров не работи пълноценно с него и резултатите от активността му по противопоставяне на престъпността не са приемливи. 

По закон последната дума дали той ще бъде отхвърлен има президентът Румен Радев. Именно той утвърди предлагането за назначение на Петър Тодоров за основен секретар през лятото на 2021 година, когато управляваше назначеното от него държавно управление с министър председател Стефан Янев и вътрешен министър Бойко Рашков. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР