Предложението за ротация на председателя на Нaродното събрание е глупаво

...
Предложението за ротация на председателя на Нaродното събрание е глупаво
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Шантаво и глупаво е предложението за ротация на председателя на НС

" Предложението за ротация на ръководителя на Нaродното заседание е неуместно и шантаво, такова нещо няма в демократичната процедура на Европа ". Това съобщи пред Българска национална телевизия евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов.

По думите му в нито една европейска страна няма такова ротиране на ръководители на Народното събрание. " Това е неуместна концепция и предлагам да се откажат от нея. Партията, която е спечелила изборите, има право да излъчи ръководител на Народното събрание ", добави Александър Йорданов.

Според Александър Йорданов всички опити за схеми на държавни управления водят до дестабилизация на държавата и намаляване на позициите на България в Европейския съюз. " Винаги за министър председател се издига водачът на партията. Така се поема политическа отговорност ", добави той и акцентира, че влизането в Шенген, еврозоната и Плана за възобновяване са съществени задания.

По думите му, ако първите две политически сили се обединят, ще има устойчиво болшинство, като в случай че тази коалиция стане факт ще завоюват и двете партии. " Така Народното събрание ще има небосвод от 4 години, в договарянето за стратегиите на ръководство могат да се разгръщат съгласно броя на процентите, които са им дали гласоподавателите на изборите ", съобщи Йорданов.

Според него Политическа партия и Демократична България приказват " като неокомунисти - извънредно и безалтернативно ". " Румен Радев се възползва от обстановката ", сподели още Александър Йорданов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР