Предложението за промени в Конституцията, внесено от Христо Иванов и

...
Предложението за промени в Конституцията, внесено от Христо Иванов и
Коментари Харесай

Румен Петков: Лъжа, некоректност, спекулации и слугинаж показа новият парламент

" Предложението за промени в Конституцията, импортирано от Христо Иванов и група депутати, е грозна нечиста сделка с упованията на хората за радикална правосъдна промяна и издава въпиюща неначетеност ". Това съобщи водачът на АБВ пред публицисти, разяснявайки старта на новия парламент. " Вчерашният първи ден на 45 Народно заседание е впечатляващ от позиция на лъжата, некоректността и спекулацията ", разяснява той.
Предложението за промени в Конституцията опонира на решение 3 на Конституционния съд от 2003 година, посочи Петков и го цитира. В него  категорично е записано, че нови конституционни органи и промени във формата на държавно ръководство се вършат единствено от Велико национално заседание. Така е и при промени в структурирането, метода на формиране, статута и мандата на главните органи и открития сред тях баланс, акцентира водачът на.
" Когато се вършат такива оферти, би трябвало да е ясно, че от една страна се лъже обществото, показва се неначетеност и се спекулира с упованията на хората за промени, които да основат чувството на правдивост ", добави той.
 Румен Петков и доктор Пламена Заячка бяха посетители на събитията в чест на 60-та годишнината от първия полет на индивида в Космоса Румен Петков и доктор Пламена Заячка бяха посетители на събитията в чест на 60-та годишнината от първия полет на индивида в Космоса
Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и водачът на АБВ-Младежи доктор Пламена Заячка бяха посетители на събитията в чест на 60-та годишнината от...
По мотив залегналата в предлагането за конституционни промени лустрация, Петков посочи, че концепцията е подписана от Велизар Шаламанов и заяви за него, че е бил партиен секретар на полк. " Не че е неприятно. Това е огромна военна единица, която е следвало да се опълчи на НАТО и да разгроми НАТО при опити на НАТО и на противников армии да влизат на територията на България ", посочи Петков.
" Когато подобен човек се ангажира с сходни текстове, би трябвало да сме наясно, че става дума за подготвеност да продаде и съобщи всичко, с което е обвързван личният му живот, стига да бъде добре през днешния ден ", добави водачът на АБВ, уверен, че такива хора по принцип нямат на следващия ден, за тях е значимо да бъдат добре през днешния ден.
" Политическата полиция откри блестящо наличие в новото Народно заседание ", уточни още Петков. " Атанас Атанасов като началник на Националната работа за сигурност се е занимавал с подслушване на кметове, други политически фигури от тогавашната съпротива и това е интервалът, в който след 1989 година американското посолство е било 100% подслушвано от посланика до портиера - подслушване, следене - всички екстри ", посочи Петков.
Тези, които приказват за промяна на основния прокурор, по думите му, " просто си му слугуват ". Като мотив Петков уточни текст от предлагането за смяна на Конституцията, плануват понижаване на мандата на основния прокурор от 7 на 5 години, което е въпрос, който не може да бъде решаван от нормално национално заседание, съгласно водача на АБВ. " Всичко това се прави, с цел да се подсигурява спокойствието на прокурор Иван Гешев и тези, които са го подписали, слугуват на Иван Гешев по най-грозния и безсъвестен метод ", отсече Петков.
Според водача на АБВ, вчерашният парламентарен ден е посочил, че " част от борбата за правораздаване е с приведен гръбнак и услужливо присвити очи пред главния  прокурор и господин Борисов ". Вчера Народното събрание трябваше да реши два въпроса, в случай че е желал да покаже смяна в атмосферата, уверен е Петков - вадене на основния прокурор от резиденция Бояна и очистване на звеното за отбрана на очевидците, което е на предписание на основния прокурор. 40 души от това звено се занимават с персоналната защита на Гешев, уточни Петков, уверен, че  звеното би трябвало да бъде трансферирано към правосъдното министерство и НСО да бъде възобновена като единствена национална работа за защита. 
 Румен Петков и посланикът на Русия в България уважиха паметта на Юрий Гагарин (СНИМКА) Румен Петков и посланикът на Русия в България уважиха паметта на Юрий Гагарин (СНИМКА)
Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и посланикът на Русия в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова се поклониха на паметника на космонав...
Как тъкмо Христо Иванов подаде оставка като юридически министър във второто държавно управление на Бойко Борисов след провалената концепция за правосъдна промяна с главен мотор ДСБ -!
Коментирайки новия състав на Народното събрание Петков означи, че там участват създателя на концепцията за ликвидационните препоръки и ликвидирането на селското стопанство и хората, ликвидирали енергийната сигурност на страната. " Продадоха Марица 1 и Марица 3 на братята американци, продадоха рафинерията Нефтохим Бургас на братята руснаци и в този момент те самите са създатели на борбата с ценообразуване на горивата ", означи Петков. 
Затова, съгласно него, през вчерашния ден в Народното събрание не се чу нито дума за положението на аграрния бранш и той не е приоритет, нито дума за енергийната ни сигурност и обществените ѝ аспекти. 
Петков изрази неразбиране от разсъжденията по тематиката ще върви ли Борисов в Народното събрание да изяснява Плана за възобновяване. Народното събрание има принадлежности по конституция да реши въпроса - отива една патрулка, товари Борисов в багажника, хайде да не е багажника - на задната седалка и го кара в Народното събрание, точка, уточни Петков. " Какво ще разсъждават - Томислав Дончев ще показва Плана. Не. Борисов! Другото е слугинаж на Борисов и на Гешев ", безапелационен е водачът на АБВ.
Според него, през вчерашния ден е проличал този слугинаж в най-изчистената му и брутална форма. " Липсата на реакция от парламентарните партии на грубата подигравка, която Борисов се опита да си направи с Народното събрание - че излиза в отпуска, е повече от смущаваща, а местожителството на основния прокурор и вида охранителни дейности, е повече от  индикативен за слугинажа към дуета Гешев - Борисов ", заключи Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР