Предложението за побратимяване се оказа една от най-дискутираните теми по

...
Предложението за побратимяване се оказа една от най-дискутираните теми по
Коментари Харесай

Русе се побратимява с аржентинския град Берисо

Предложението за побратимяване се оказа една от най-дискутираните тематики по време на съвещанията на непрекъснатите комисии през миналата седмица.

Поканата за подписване на съглашение идва от посланика на Аржентина в България Н. Пр. Алфредо Атанасоф, който поставя старания в посока подсилване и задълбочаване на връзките сред двете страни,

В Берисоживее една от най-големите български диаспори – над 500 фамилии с български корени, които към момента съумяват да поддържат спомените за родината си живи. През 30-те години на ХХвекв Берисо са съществували три организации, учредени от български емигранти - Македонско-български клуб, Дружество „ Кирил и Методий “ и Дружество за взаимопомощ. През 1955 г.те се сплотяват и образуват Българско културно сдружение " Иван Вазов ". Тази институция заемала една краткотрайна сграда, която служела като заслон, по този начин и като място за среща на всички съотечественици. Благодарение на усилието и духа на единството сред всички тях, с течение на времето, теуспяват да изградят лична постройка.

Очакванията са, че съдействието ще способства както за напредъка на двете общности, по този начин и за укрепването на духа – на по-голяма интеграция и обен на опит.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР