Предложението за персонален състав на кабинета Габровски е опит да

...
Предложението за персонален състав на кабинета Габровски е опит да
Коментари Харесай

Политолог: ДПС стои зад проектокабинета Габровски, при тях ситуацията е сега или никога

Предложението за личен състав на кабинета " Габровски " е опит да се скрие отговорността на политиците зад лица от близкото минало. Това не е експертен кабинет.

Това мнение изрази пред БНР Георги Проданов, политолог и учител в Департамент " Политически науки " на Нов български университет.

" Това са хора, малко или доста, взели участие във властта досега. Техният профил не е чисто експертен. (…) Има хора, които на процедура нямат политическа биография и хора с тежки политически обременености, което слага доста въпроси – кои ще бъдат употребявани и кой ще ги употребява ".

" Имаме на процедура разтягане на ръка към всички субекти от предишното, които доведоха до настоящето ни пагубно положение ", акцентира специалистът.

Според него това е затопляне към третия мандат.

" Ще бъде изработен тест какви гласове може да събере този състав на държавно управление ".

Гласовете може да се окажат ненадейно задоволителни, в случай че някоя парламентарна група не се яви в пленарната зала, сподели още Проданов.

За него декларираните седем целта също не са експертни и имаме работа с " политически опит – оттласкване на казуса от политиката " и прехвърлянето му върху визията, че специалистите са задоволителни, с цел да ръководят страната ".

" Зад този кабинет стои Движение за права и свободи ", а Движение за права и свободи се добира до резултати, счита политологът.

" Движение за права и свободи играе основна роля и ще се стреми към основаване на държавно управление, в което те ще имат значима роля. При тях обстановката е " в този момент или в никакъв случай ", и предвид на дългото им стоене отвън властта. Чисто стратегически моментът не е за изпускане. ГЕРБ са в обстановка, в която нямат различен евентуален съдружник, с изключение на тях ", аргументира се политологът.

Онова, което назоваваме задкулисие, си постила занапред, безапелационен е Проданов.

" Успее ли да мине това държавно управление, рискуваме дълго време да гледаме митинги по улиците и в това време държавно управление, което ръководи в полза на тези, които са го конструирали ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР