Предложението за отмяна на дерогацията за Лукойл Нефтохим е невъзможна,

...
Предложението за отмяна на дерогацията за Лукойл Нефтохим е невъзможна,
Коментари Харесай

Премиерът: Реалистично е да се събират свръхпечалбите на Лукойл“ от разликата в цените

Предложението за анулация на дерогацията за " Лукойл Нефтохим " е невъзможна, тъй като това значи, че рафинерията няма да има нефт след 10-15 дни , когато се изчерпат запасите там. Беше значимо да се разиска сред водачите какво е реалистично. Това съобщи в Благоевград министър председателят Николай Денков, съобщи БГНЕС.

Реалистично и свястно е да се събират свръхпечалбите на " Лукойл " от разликата в цените на двата типа петрол , разяснява още министър председателят, откакто ГЕРБ и Движение за права и свободи обявиха, че ще изискат да бъде отнета дерогацията на компанията, в случай че не да бъдат платени 500 млн. лева налози. В същото време синдикатите в рафинерията се събраха изключително, с цел да обсъдят дали и какви дейности да подхващат при положение, че дерогацията за съветски нефт бъде анулирана.

" Различният нефт се обезпечава с дълготрайни контракти, изискват се месеци на договаряния. Това беше главната причина дерогацията да се прави на стадии ", изясни Денков. „ Затова дергогацията се прави на стадии. Очаквам „ Лукойл “ да съблюдава законите такива, каквито са, а точно свърхпечалбите да се обложат с общо 60% налог, който да влезе в страната или това са 500 млн. лева До края на годината би трябвало да са импортирани всички средства, както повелява законът “, сподели още Николай Денков.

Запитан за вероятно понижаване на цените на горивата, Денков разяснява : „ Предпазлив съм да кажа тъкмо по какъв начин ще се употребяват средствата, само че ще е сигурно в интерес на хората. Всички желаеме тези налози да влязат в хазната и не по-късно до края на годината “.

Николай Денков още един път акцентира, че за държавното управление е най-важно да се извършва управническата стратегия и закони. „ Важно е когато имаме разногласия, да се събираме и да намираме решения на проблемите. Това е механизмът, всеки, подготвен на разговор, е добре пристигнал “, добави той.

Относно опцията за Коледни надбавки на пенсионерите през декември, министър председателят сподели: „ Този диалог не е завършил, тъй като би трябвало да забележим разпределението в бюджета. Според финансовия министър, по-важно е да се покачат пенсиите, в сравнение с да има еднократни добавки от по 50 лева два пъти годишно. Той не харесва този вид бонуси “.

Във връзка с участието ни в Еврозоната и в Шенген, Николай Денков уточни , че военните спорове по света провокират непредвидени обстановки.

„ Ние обаче сме сигурни, че всичко, което би трябвало да осъществим, го вършим и върви по проект. Единственият въпрос е какъв брой ще бъде процентът на инфлацията. Но в България има толкоз невисок дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт, тъй че дефицитът от 3% би трябвало да се гледа с почитание. Трябва да продължим да убеждаваме хората, че това е добре за тях “, сподели Николай Денков.

Успяхме да защитим още повече границата и да развием звената против трафика на мигранти . Ние не сме опасност за Европа в това отношение. Това, което по-скоро би попречило е, че страните си имат вътрешни проблеми с миграцията, има надзор на границите на някой от страните в Западна Европа, само че ние използваме мотив, че за тях би било по-добре, в случай че България е в Шенген “, разясни министър председателят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР