Предложението за оказване на военна и военнотехническа подкрепа на Украйна,

...
Предложението за оказване на военна и военнотехническа подкрепа на Украйна,
Коментари Харесай

България ще изпрати на Украйна приоритетно оръжие в замяна на заместващо от НАТО

Предложението за оказване на военна и военнотехническа поддръжка на Украйна, направено от държавното управление, беше подкрепено от парламентарните комисии по защита и по външна политика на взаимно закрито съвещание.

Списъкът с въоръжение, което ще предоставим на Киев е засекретен. Военният министър съобщи, че е спазен правилото да изпратим оръжия и техника, единствено в случай че имаме обезпечено заменяне с натовски мостри.

По предложение на депутатите е решено описът да бъде отворен и при потребност в бъдеще към него да се прибавят нови типове въоръжение и муниции.

" Въоръжението, което ще бъде предоставено на Украйна е в резултат на моя закостенял метод, който разгласих. То е показано на комисията по защита и външна политика. Утре ще влезе в Народното събрание ", сподели военният министър Димитър Стоянов.

Въоръжението е в топ 3 на целите на украинската войска и страна.

" Защо споделям топ 3, тъй като имаме писмо, в което е посочено какво е необходимо за украинската войска ", уточни Стоянов.

" Важното е, че описът, който ще ратифицираме в зала, е първата крачка и има опция да продължим да подкрепяме Украйна и да получаваме компенсираща техника и такива варинати към този момент са обсъждани сред българското държавно управление и съдружниците ни ", сподели Христо Гаджев - ръководител на комисията по защита, ГЕРБ-СДС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР