Предложението за независим“ прокурор е апотеоз на панирания мозък. Столът

...
Предложението за независим“ прокурор е апотеоз на панирания мозък. Столът
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Предложението за „независим“ прокурор е апотеоз на панирания мозък

Предложението за „ самостоятелен “ прокурор е апотеоз на панирания мозък. Столът на министъра на правораздаването не може да мисли вместо него, на Кирилов би трябвало да му забранят да пипа правни текстове. Депутатите на Българска социалистическа партия, които гласоподаваха за Цацаров като началник на КПКОНПИ не желаят да си имат проблеми с него.
Това сподели водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева пред бТВ.

" Факт е, че в България основният прокурор е неконтролируем. Това е направило от дълго време усещане и на Запад. Предложението обаче да се постави надзирател на основния прокурор, който да го проверява, е безумно ", сподели още тя.

" Решаването на казуса с прокуратурата изисква смяна в Конституцията. Лансирала съм моята концепция над 100 пъти. Тя е, че идващите избори би трябвало да бъдат за Велико Народно заседание, което да направи измененията и да одобри нужните текстове. Прокуратурата би трябвало да бъде извадена от правосъдната система. Може да отиде в изпълнителната власт примерно. Имаме задоволително качествени адвокати, които да приготвят измененията. Веднага след приемането на измененията в Конституцията, Великото Народно заседание ще се редуцира и ще продължи да работи като Обикновено Народно заседание ", разкри Дончева.

" Не мисля, че има по-просто и елегантно решение ", сподели още тя.

" Няма да имате настоящия проблем и няма да има потребност от спецален прокуро. Той какво ще прави като не проверява основния? ", попита Дончева.

Тези текстове не може да ги пипа Даниел Кирилов, на него би трябвало да му бъде неразрешено да пипа юридическа материя. Има 4-5 индивида в България, които могат да конструират текстове за смяна на Конституцията, само че Кирилов не е измежду тях. Столът му не може да мисли. Като сложите един човек на стол, той става по-висок, само че потенциалът му си остава толкоз, колкото е. Това са хора които мислят в категории изцяло решени от разсъдък, нищо не им давайте.

Тези хора имат задания, те не са да се борят с корупцията. Задачата са да се в профил някой. Цацарво се оправя с това 7 години. Наследникът му също ще се оправи. Гешеф е фатмак, полицай от Симеоново, само че като отиде в Европейския парламент няма кой да му каже да си закопчее копчето, да си оправи вратовръзката и да не се обръща с рамо към европейските депутати. Това е първото, което някой трябваше да му каже.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР