Предложението за намаляване на партийната субсидия на 1 лев на

...
Предложението за намаляване на партийната субсидия на 1 лев на
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Намаляване на партийната субсидия на леве ще ликвидира тотално многопартийната демокрация

Предложението за понижаване на партийната дотация на 1 лев на глас ще ликвидира тотално многопартийната народна власт. Това съобщи пред Българска национална телевизия водачът на НФСБ Валери Симеонов.

Според Симеонов американският модел, който е препоръчан, ще ликвидира всички дребни политически сили и ще докара до двупартиен модел.

" Цялата тази тематика стартира с един анормален метод за правене на политика - политика на страст, политика напук ”, разяснява Симеонов.

Той сподели, че това предложение не е разискване в съдружен съвет, съгласно него не е коментирано и в ГЕРБ - даже те били сюрпризирани от предлагането на премиера.

" Премахване на дотациите по отношение на партии в действителност трансформира системата тъкмо в някакъв американски модел, който в България ще бъде афганистански, а не американски. Какво съставлява американския модел? Финансиране, от което остават две партии ", уточни Симеонов.

Партиите от коалиция " Обединени патриоти " не са обсъждали предлагането. " Вчера се събрахме с управлението на Вътрешна македонска революционна организация и си дадохме една трезва равносметка, че това решение не би трябвало да продължава своя път към пленарна зала и би трябвало да бъде най-малкото отсрочено, с цел да има консултация с всички политически сили. "

Симеонов посочи, че ГЕРБ е нарушил съдружното съглашение и целите на ръководещата коалиция, и че " влезе в коалиране с Движение за права и свободи ".

" Нека ГЕРБ да реши кой желае да му бъде сътрудник в това ръководство. Ако желае Движение за права и свободи, да заповяда. "

Валери Симеонов упорства за незабавен съдружен съвет на ръководещата коалиция.

Той напомни, че през 2015 година " Патриотичен фронт " (тогавашната коалиция сред Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ) е направила предложение за понижаване на дотацията на 6 лв..

" Безспорно е правилно, че тази дотация е безпределно раздута, тя би трябвало да бъде понижена. Но ликвидирането на субсиидите води в действителност до очистване на опцията освен да съществуват дребните партии като нашата, като тези на сътрудниците, само че и навлизането на нови политически партии. "

За Симеонов този метод на водене на политика, популизмът, който той дефинира като " подмазване на простолюдието ", е афектиран за всички интелигентни хора в страната.

" Има модели в Европа, има модели на смесено финансиране. Трябва да се понижи дотацията, само че въпреки това би трябвало да се даде опция и за финансиране. Но не безкрайно. Този, който е на власт, в действителност той командва компаниите. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР