Предложението за искането е на Софийската районна прокуратура, тъй като

...
Предложението за искането е на Софийската районна прокуратура, тъй като
Коментари Харесай

Иван Гешев поиска имунитетите на двама депутати от Възраждане

Предложението за настояването е на Софийската районна прокуратура, защото против двамата има импортиран обвинителен акт в Софийски областен съд (СРС) за осъществени от всеки един от тях закононарушения, оповестиха от държавното обвиняване.

С определение от 9 декември 2021 година на районните магистрати, наказателното произвеждане по делото е спряно, така като Ангел Георгиев е определен за депутат в 47-то Народно заседание, а Веселин Вешев е определен за общински консултант.

Няколко месеца по-късно - същият правосъден състав взема решение да не възобновява делото, като претекстовете на съда са, че въпреки след разформироване на 47-то Народно заседание на 2 август 2022 година за Георгиев да е отпаднало основанието за прекъсване на наказателното произвеждане, то за Вешев не е отпаднало, защото към този миг към момента се явява лице с имунитет, а за изясняване на фактическата конюнктура и вярното разглеждане на делото, същото следва да се гледа с присъединяване на двамата подсъдими.

С решение на Централната изборна комисия от 8 април т.г., двамата са оповестени за народни представители от ПГ на " Възаждане " и след полагане на клетва на 12 април, те към този момент са лица с имунитет.

Продължаването на наказателното гонене против народните представители е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие от тяхна страна, съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България и според член 135, алинея 3, вр. с алинея 1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание.

Ангел Георгиев и Веселин Вешев бяха арестувани по време на митинг пред Министерството на районното развиване през януари 2020 година и упрекнати в причиняване на лека телесна щета на служители на реда, опозиция против орган на властта и безчинство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР