Предложението за Драгомир Заков е съгласувано с коалиционните партньори, заяви

...
Предложението за Драгомир Заков е съгласувано с коалиционните партньори, заяви
Коментари Харесай

Петков за новата номинация за военен министър: Няма по-подготвен човек от него

Предложението за Драгомир Заков е в съгласие с съдружните сътрудници, съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Петков уточни, че Драгомир Заков лети от Брюксел тази заран, той е дал отговор на поканата на държавното управление късно нощес. По думите му министърът на защитата е от квотата на " Продължаваме промяната " и те застават твърдо зад него.

" Българската сигурност е в границите на интернационалната сигурност. Няма по-подготвен човек от него . Той е дипломат на България в НАТО . Радвам се, че той удостовери, имаше въпроси дали ще успее с неговото семейство. Той има деца, които вървят на учебно заведение ", сподели още Петков.

Премиерът отговори на въпрос за какво е направена смяна в последния миг. " Причината е, че този човек се съгласи ", сподели Петков. По думите му не е имало никакъв отпор от други институции. " Аз уведомих нощес президента. Първо уведомих нашите съдружни сътрудници. Не е никакъв отпор от никакви други институции. Това е наше решение. Много се веселя, че българското държавно управление е свободно да работи ", съобщи още Петков и увери, че решенията на държавното управление са най-правилни за страната.

Кирил Петков изясни, че почита миналата кандидатура на Тодор Тагарев . " Той ще поддържа със препоръки. Човекът е твърдо застанал зад нашите позиции. От тази позиция няма никакъв въпрос. Единственото, което беше доста значимо да се каже е, че сега груповата сигурност на Европейски Съюз е в друга рамка, в сравнение с да погледнем чисто националната сигурност ", сподели още Петков.

Премиерът разяснява и дали е имало напън върху Стефан Янев и акцентира, че от тук нататък никой министър не може да си прави самичък политика през Фейсбук.

" Няма по какъв начин да се случва, че някой министър да споделя " стабилността на държавното управление зависи от мен ". Нашето държавно управление не може да бъде залог на който и да било. Ние сме свободни да действаме и имаме вяра в вярната политика ", сподели още министър-председателят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР