Предложението внесе Тодор Ганчев, след като Решение № 077 от

...
Предложението внесе Тодор Ганчев, след като Решение № 077 от
Коментари Харесай

С 28 гласа от 28 общо, Общински съвет Севлиево прецизира свое решение относно възнагражденията на общинските съветници

Предложението внесе Тодор Ганчев, откакто Решение № 077 от 30.01.2024 година, касаещо член 18, ал.2, ал.3 и чл.22, ал.3 от Правилникa за организацията и активността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с общинската администрация в община Севлиево, беше върнатоза ново разискване от Областния шеф на област Габрово.

Съглаясно взетото през днешния ден решение, възнаграждението на ръководителя на общинския съвет ще се дефинира процентно от възнаграждението на кмета на общината, в сходство с чл.26, ал.1 от ЗМСМА (при цялостно работно време – 8 часа и при ненапълно работно време – 4 часа работно време). Беше анулирана наредбата на чл.18, ал.3 от Правилника, като няма да се планува в допълнение заплащане на заместник-председател на Общинския съвет.

Възнаграждението на общинските съветнициза един месец е в размер на минималната работна заплата, избрана за страната, само че не повече от 70 на 100 от междинната брутна работна заплата на общинската администрация за съответния месец. Отпадна и решението за в допълнение заплащане от 50 лева за ръководителите на непрекъснати комисии.

Гласуваните санкции за неявяване от съвещание на Общинския съвет и на комисия остават в действие.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР