Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър

...
Предложението служебният премиер да поеме поста и на външен министър
Коментари Харесай

Михайлова: Не е добре премиерът да е и външен министър

Предложението служебният министър председател да поеме поста и на външен министър не е положително, тъй като съвместяването на двете длъжности е тежка задача. Това ще докара до намаляване на позициите на външната политика.

Според проф. Екатерина Михайлова поста на външния министър не би трябвало да е ябълката на раздора. Пред Българска национална телевизия тя сподели, че “би трябвало външната политика да следва една логичност, каквато има страната като външнополитически курс, което е разследване на вътрешната политика. И кой ще е индивидът има значение, само че не би трябвало това кой е индивидът да води до разтърсвания във външната политика на страната. За страдание, едни такива сигнали дават неприятен образец и на открито и вътре в страната ", разясни Михайлова.

Според Михайлова, която е и учител по конституционно право, е най-добре да се отстрани служебния кабинет като функционалност, тъй като е нелогична и странна фигура и добави, че постоянното държавно управление може да извършва и активността на служебно до избора на ново.

По думите ѝ, като че ли за служебното държавно управление никой не носи отговорност, което е много необичайно: " Всеки предлага, само че всеки бяга от това да каже чие е държавното управление, а то в действителност не е ясно чие е, тъй като един път президентът избира от кръг лица, по-късно от определения за министър председател се чака да уточни министрите, следва декрет на президента и най-после министър-председателя и министрите се кълнат пред Народното събрание.

Ако се стигне до промяната на министри в служебния кабинет, за клетвата на един или двама министри ще би трябвало особено да се свика съвещание на Народното събрание, защото депутатите ще излязат във почивка по време на предизборната акция, изясни още проф. Екатерина Михайлова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР