Предложението първият ден от болничните да не се плаща все

...
Предложението първият ден от болничните да не се плаща все
Коментари Харесай

Управляващите обмислят и други мерки за намаляване на болничните

Предложението първият ден от болничните да не се заплаща към момента предстои на разискване, разгласи през уикенда министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, представен от БНР. По думите му задачата е да се реши дали това е единствената съответна мярка против злоупотреби.

Социалното министерство поддържа предлагането първият ден от болничните да не се заплаща, само че би трябвало да се търсят и други разновидности посредством усилване на контрола и други ограничения, които не биха засегнали правата на обезпечените, разгласи Петков.

Има благоприятни условия да се търси решение и с понижаване на периода на броя дни, които персоналните лекари могат да издават на болните. Сега той е 14 дни, може да се ограничи до седем, изясни Петков.

Заявката на ръководещите да спре заплащането на първия ден болничен, което сега е разход за работодателите, провокира остра социална реакция. Това накара ГЕРБ и " Патриотите " да си трансферират отговорността за концепцията. Синдикатите настояха ръководещите да се откажат от концепцията, която накърнява правата на работещите. Българската стопанска камара също се разгласи срещу концепцията като несправедлива по отношение на правилните чиновници.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР