Предложението националните курорти да бъдат с отделен статут е навременно

...
Предложението националните курорти да бъдат с отделен статут е навременно
Коментари Харесай

Националният борд по туризъм подкрепи предложението курортите да бъдат с отделен статут

Предложението националните курорти да бъдат с обособен статут е навременно и ще даде сигурност пред вложителите и туристическия отрасъл. Това се показва в позиция на Националния ръб по туризъм.
Публикуваме цялостния текст на мнението:
Националният ръб по туризъм поддържа диференцирани правила за шумово натоварване в националните курорти като част от установяване на статута им.
Предложението националните курорти да бъдат с обособен статут за нормите за шумовото натоварване и условията за тях да се контролират в специфична разпоредба към Закона за туризма е навременно и ще даде сигурност пред вложителите и туристическия отрасъл.
Подобна смяна, препоръчана от Министерството на туризма не е инцидентна, тя е част от съвсем 2-годишните старания за установяване на статута на националните курорти, чиято наредба ние поддържаме. Това е планувано в Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма, който сега е оповестен за публично разискване. Националните курорти са извънредно значими за имиджа на българския туризъм.
Като институция, която сплотява най-големите вложители в туризма на България считаме, че по този начин ще се отговори по едно и също време на условията и на сектора, и на туристите, които са избрали да почиват в страната. По този метод посредством проектозакона за изменение и допълнение на Закона на отбрана от шума в околната среда ще бъдат обезпечени условия за спокойна отмора на българските и задгранични посетители, търсещи фамилен туризъм и релакс.
От друга страна обаче ще има и условия за хилядите наши сънародници и посетители, които търсят и динамичен отдих и занимания.
Националният ръб по туризъм е огромен шеф в туризма и членовете ни смятат, че по този метод ще се сътвори баланс и България ще успее да задържи и да усили интереса към туристическия си артикул и по този метод приходите в бранша.
Не на последно място по този метод ще бъде изразено ясно обръщение за предвидимост на политиката в туризма пред българските бизнесмени, както и условия всички да съблюдават българското законодателство.
Красимир Гергов Полина Карастоянова
Председател на УС на Изпълнителен шеф на
Национален ръб по туризъм Национален ръб по туризъм
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР