“Предложението на служебният кабинет да се удължи действието на сегашния

...
“Предложението на служебният кабинет да се удължи действието на сегашния
Коментари Харесай

Нинова: Удължаването на бюджета означава замразяване на доходите и ръст на цените

“Предложението на служебният кабинет да се удължи действието на настоящия бюджет значи заледяване на приходите и увеличение на цените . Това е неуместно при високата инфлация и всеобщото обедняване на българските жители. Категорично сме срещу ", разгласи в Сливен водачът на Българска социалистическа партия.

" Ние предлагаме тъкмо противоположното: таван на цените и увеличение на приходите. Искаме увеличение на минималната заплата от 710 на 850 лева ., майчинството да бъде колкото минималната заплата, безвъзмездни медикаменти и учебници за деца, данъчни облекчения за млади работещи фамилии с деца, преизчисляване на пенсиите, необлагаем най-малко на прага на беднотия от 504 лева ", безапелационна беше Корнелия Нинова.

Червеният водач уточни за образец протичащото се в Европа и по света. " Германия утвърди 200 милиарда евро за поддръжка на семействата и стопанската система. Япония също 200 милиарда поддръжка, на всички места постановат таван на цени. Само нашият длъжностен кабинет обрича народа на апетит и мраз . Причината, която оповестиха служебните министри на Радев е, че служебно държавно управление не може да дефинира дълготрайни политики и нямало болшинство в Народното събрание. Така ли? Нима това служебно държавно управление не утвърди нов капиталов разход за 8 нови самолети F-16 за 2030 година ", запита още Нинова.

" Нима те не взеха решение да се купят 10 самолета “Грипен “? Това държавно управление организира търгове за доставка на газ до 2034 година По-дългосрочна политика от това, здраве му кажи. И го прави без болшинство в Народното събрание. Значи за оръжия и газ може за 12 години напред до 2034 година, а за заплати на служащи, майчинство, детски, пенсии не може за една година - 2023г. ", безапелационна беше тя

Председателят на Българска социалистическа партия приканвам всички водачи на парламентарни партии да се опълчват на дейностите на служебния кабинет. " И да подсигуряваме, че сме способни да приемем бюджет, с който да подкрепим народа си в тежките месеци, които ни чакат ", добави Корнелия Нинова в Сливен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР