Предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп да се срещне

...
Предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп да се срещне
Коментари Харесай

Предложението на Тръмп за преговори с Рохани отхвърлено от САЩ и Иран

Предложението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се срещне с иранския си сътрудник Хасан Рохани е отхвърлено и от двете страни, оповестяват " Гардиън " и АП.

По време на конференция с италианския министър председател Джузепе Конте, Тръмп съобщи, че ще се срещне с Рохани, в случай че Иран изиска.

 Помпео поддържа среща на Тръмп с иранските водачи
Помпео поддържа среща на Тръмп с иранските водачи

Самият президент разгласи, че е подготвен на среща без предварителни условия

" Ще се срещна с всеки. Няма нищо неприятно в това да се срещаш. Без предварителни условия, без. Ако те желаят да се срещнем. Добре е за страната. Добре е за тях, добре е за нас и добре е за света. Без предварителни условия. Ако те желаят да се срещнем, ще го направя ", сподели американският водач.

Очевидно спонтанното предложение на Тръмп бележи забележителна смяна в тона и ескалиралата реторика след отдръпването на Съединени американски щати от нуклеарната договорка през май.

От идващия месец американската администрация стартира да връща глобите , анулирани след подписаното през 2015 година съглашение за нуклеарната стратегия на Ислямската република. Освен това Вашингтон предприе акция за напън над Ислямската република . Мнозина подозират, че задачата на Съединени американски щати е промяна на режима.

 Иран предизвести комарджията Тръмп: Ако Съединени американски щати стартират война, ние ще я приключим
Иран предизвести комарджията Тръмп: Ако Съединени американски щати стартират война, ние ще я приключим

Остри реплики от началника на Иранската революционна армия

След коментара на Тръмп държавният секретар Майк Помпео наподобява опонира на американския водач. Помпео изброи предварителни условия, които Иран би трябвало да извърши преди да бъде проведена сходна среща.

Говорител на президента на Съединени американски щати към Съвета за национална сигурност съобщи, че Вашингтон няма да анулира глобите или да откри дипломатически и търговски връзки с Иран, до момента в който не настъпи осезаема смяна в политиките на Техеран.

Хамид Абуталеби, един от съветниците на Рохани, разкри предварителните условия на Иран за среща с Тръмп. Според него Съединени американски щати би трябвало да " почитат великата нация Иран ", да се върнат в нуклеарното съглашение, да замразят новите наказания и да редуцират враждебността си към Ислямската република преди да бъде проведена среща с американския водач.

" Да се почитат правата на иранската нация, да се понижи враждебността и да се върне в нуклеарното съглашение са стъпките, които би трябвало да се създадат, с цел да се тръгне по неравния път към диалози сред Иран и Америка ", написа Абуталеби в " Туитър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР