Предложението на премиера за свикването на КСНС е изцяло в

...
Предложението на премиера за свикването на КСНС е изцяло в
Коментари Харесай

Ива Митева: Ясна е червената линия, заради която бихме напуснали управлението

Предложението на премиера за свикването на КСНС е напълно в неговите пълномощия. След като има такова предложение от премиера, допускам, че е стимулирано и президентът ще вземе своето решение. Това съобщи в изявление за " Лице в лице " по bTV депутатът от " " (ИТН) и зам.-председател на Народното събрание.

Митева още един път разясни, че от Има Такъв Народ са подготвени да излязат от ръководството, в случай че бъде пристъпена алената линия във връзка с Северна Македония.

По тематиката с решетките в Народното събрание тя изясни, че Народното събрание би трябвало да нападна акта на санкцията, защото в тази ситуация не става дума за настоящ ремонт, а единствено за решетка, която е елементарно преместваема и не нарушава по никакъв метод структурата на постройката.

Според Митева по този въпрос е бил изработен " политически скандал ".

Тук става дума за решетка, която е елементарно преместваема. Това не е настоящ ремонт, затова не би трябвало да не може да се сложи. Направи се един политически скандал. Тук би трябвало да се почисти този въпрос и да се изиска документално мнение на Института за запазване на културното завещание, обясни тя.

отхвърли слуховете в общественото пространство, че се готви приватизация на НДК.

Това, което желаеме да създадем с НДК, е да го изведем като държавен културен институт, а в случай че не може – то най-малко такива културни пространства да бъдат превърнати в държавен културен институт и да се финансират от страната – самостоятелни трупи и да се работи по-свободно, сподели зам.-председателят на Народно събрание.

На въпрос за правосъдната промяна Митева означи, че тя е в ход и е оставена напълно в пълномощията на министъра на правораздаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР